CK Off the road: wie heeft er nog frisse benen?

Onder licht winterse omstandigheden werden zaterdagmorgen de clubkampioenschappen veldrijden 2023 verreden, net als voorgaande jaren weer op Sloten, waar de WVA onze gastheer was. Voor de meesten de laatste cross van het altijd toch weer zware seizoen, nog één keer alles geven. Wie beschikte er nog over goede benen? Met een grondtemperatuur van net boven nul en ‘s nachts nog onder het vriespunt was het de vraag hoeveel bevroren sporen er nog zouden liggen. Het viel alleszins mee, soms even opletten want het blijft Sloten, maar de meeste stroken waren voorzien van ‘nette’ modder. De schuine kant was goed ‘hoog’ te fietsen en daarna het talud oprennen en goed op de fiets springen gaf even het gevoel van lekker echt cross.

De Jeugd

De Jeugd startte in de categorieën A, B en C, die respectievelijk 2, 3 en 4 ronden reden. Briek Pelgrim mocht voor Torben Flint en Julien Kroder op het podium bij de A-Jeugd. Bij B-Jeugd was het Grigori Ivakhov voor Isaac Caderius van Veen en Arnau Egberts van Cirera. De uitslag van C-Jeugd was gelijk de overall-uitslag, hier stonden Nikolai Ivakhov, Davin Huisjes en Gijs Dijstelbloem op het podium. De pechprijzen gingen naar Max Baars en Quinten de Jong, zij konden helaas de koers niet uitrijden.

De A-Jeugd op het podium

 

De C-Jeugd op het podium

Nieuwelingen en de ouderen

Daarna was het de beurt aan de Nieuwelingen, Senioren (let op, dit is níet 65+) en de Masters 40+ die de strijd aangingen over vijf ronden voor de felbegeerde wisselbeker. Wie het verslag van het NK in Zaltbommel had gelezen wist dat Samuel Gunnink de man was waarop je moest letten. Hij maakte die verwachting ruimschoots waar en reed onbedreigd naar winst bij de Nieuwelingen en werd knap derde in het overall-klassement. Fabio Valerio ging als tweede Nieuweling mee op het podium, Hugo Voogd maakte het compleet.

Vooraan in de wedstrijd toonde Niek Voogt weer eens zijn klasse. Rustig gestart van de tweede rij, daarna gecontroleerd naar voren gereden, paar keer het gas erop om een gat te slaan, en dat ronde na ronde uitgebouwd. Helemaal zeker weten we het niet, maar hij reed als enige het talud op!

Niek op het talud, foto Kristel Nijssen

Terug van weggeweest was Michael Breedt, en hoe. Het NK vorige week was nog een stap te veel voor hem, maar de gebruikelijk zaterdagcompetitiekoers dit week in het Zuid-Holland (Bergschenhoek) liet hij niet schieten. Goed opgewarmd werd hij tweede achter Niek. Ook weer terug was Sander Boerkamp (‘Ik heb wel getraind hoor.’), die knap vijfde werd. Achter ‘Senior’ Stephan Scherpenisse. Die dit keer zijn maatje Alexander Evers (in de nationale wedstrijden zoeken ze elkaar altijd op) wel voor bleef.
Onze meest competitieve crosser John Behrends gaf voor de wedstrijd al aan dat hij uitkeek naar de ‘vakantie’. Met 30+ crossen in de benen was het voor hem zoeken naar de laatste krachten. Zaterdag wist hij nog wel mooi het klassement van de Zuid-Hollandse competitie binnen te halen! Op Sloten was het hard labeur voor hem.
De pechprijs bij de 40+ ging naar Pierre Deen, die lek reed op een naar eigen zeggen meer dan uitstekende positie.

Organisatie en jury, heel veel dank! Nu op naar de weg.

De senioren met overall-winnaar Niek
Nieuwelingen
Masters

Lees hier de uitslagen, of ga naar Mylaps.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑