Tyler Eyk pakt NK Omnium

Tyler Eyk heeft afgelopen weekend op het Velodrome van Sloten een mooie nieuwe Nederlandse titel aan zijn inmiddels lange lijst toegevoegd. Tyler was in Alkmaar na een lange dag van verschillende wedstrijden de beste Nieuweling. Hij moest diep gaan en tot op de laatste meters knokken voor de titel, maar het lukte.

De Nieuwelingen werden opgedeeld in twee groepen omdat de groep anders te groot was. In de scratch werd ik Tyler 3e nadat hij 2 rondjes voor het einde 3 keer bijna onderuit gereden werd. Getergd startte hij daarna in de temporace. Hier pakte Tyler in het begin wat puntjes en met nog 6 ronden te gaan reed hij weg en wist hij de rit te winnen door weg te blijven.
Daarna de altijd lastige Afvalkoers, die Tyler deze keer “redelijk makkelijk” won. Nu stond hij in gedeeld 2e (op 2 punten van nummer 1) voor de finale Puntenkoers en dat leverde  veel zenuwen op. Want zijn vorige NK Omnium verloor Tyler in de laatste wedstrijd en het NK Puntenkoers in de laatste sprint met een fotofinish. De druk lag dus hoog.  Tyler heeft daarom de Puntenkoers erg tactisch gespeeld. Uiteindelijk kwam het weer aan op de laatste sprint voor de titel. Met nog 2 ronden te gaan ging hij aan en gooide er alles uit. Door deze sprint het NK gewonnen. Met 7 punten op de nummer 2 voor. Het was dus spanning tot op de streep en Tyler was extra blij met de titel. Vooral na de 2x achter elkaar net niet halen van een gouden medaille. (Puntenkoers & sprint).

Tyler gefeliciteerd!

Tyler op 1
Tyler met de trui

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑