In maart beginnen de Maart-trainingen

De afgelopen tijd is er telkens op zaterdag goed getraind door flinke groepen. De eerste maanden een duurtrainingen, en daarna veel intensiever. Op 25 februari is de laatste reguliere zaterdagtraining. Maar vanaf Maart wordt er ook weer doordeweeks getraind. Vanaf donderdag 2 maart wordt er bijna vier weken lang elke dinsdag en donderdag op de weg getraind.

De korte, maar intensieve trainingen zijn dé manier om snel in vorm te komen. Het vertrek is de eerste twee weken (2, 7 en 9 maart) stipt om 17.00 uur vanuit Ouderkerk (De Haan, Hogereinde Zuid), want het wordt nog vroeg donker. De training duurt ca. 1.15 – 1.30 uur. Daarna is het vertrek 17.30 uur.

Deze wedstrijdtraining is gericht op de Nieuwelingen/Junioren, maar alle andere oudere licentiehouders zijn zeer zeker welkom, want iedereen komt aan zijn trekken. De ervaring leert dat door verschillende opdrachten te geven de training voor iedereen uitdagend genoeg is. Er wordt een vaste ronde gereden van 40 – 50 km in verschillende niveaugroepen en groepjes  met onderweg een paar intensieve oefeningen waarbij op snelheid en veel op wedstrijdelementen wordt getraind.

25/26 maart gaat de zomertijd in en gaat het reguliere seizoen beginnen (daarover later meer)

Checklist: 
– je rijdt in clubkleding
– reserve binnenbandje en pompje (of goed patroon), en je weet hoe een band te vervangen.
– regenjackje
– teller op de fiets: veel opdrachten gebeuren op tijd
– reepje/banaantje oid
– en je materiaal is in orde (geen versleten banden)
– eventueel een spatbordje
– i.v.m. de duisternis kan een voor- en achterlampje nodig zijn; zet het op je fiets

De veiligheid van iedereen staat ook hier voorop: geen geslinger, niets weggooien, verkeersregels in acht nemen; en….. deelname is altijd op eigen risico!

Bij eventuele afgelasting staat er uiterlijk één uur van te voren een bericht op de website. Check deze dus altijd even.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑