Tiende plek damesteam in Brussel-Opwijk

De eerste wedstrijd van de Womens Cycling Serie, Brussel Opwijk, zit erop en met een tiende plek en vijf rensters aan de finish overheerst een tevreden gevoel.

Al vroeg in de ochtend zakte het team af richting Brussel. Het team bestond uit Rosan Koper, Renee van Hout, Suzanne Mulder, Rachel Janssen, Marike Veldhuis (WV de Amstel) en Else Dekker (Ulysses). Jan Koper en René Markus zorgden voor de begeleiding.

Het weer werkte mee, een mooie blauwe lucht. De temperatuur was wel laag.

Het koersplan luidde; op de klims zou Renée aanvallen, zou het uitdraaien op een massasprint, dan werd de kaart van Rosan getrokken.

Om 12.40 uur was het vertrek uit het koning Boudewijn stadion en kon na de neutralisatie van 2 km de koers van 78km starten. De eerste 20 km bestonden uit een glooiend Belgisch wegdek. Ondanks de schuine wind tegen, bleven de waaiers uit. Renée reed volle bak omhoog waar het peloton op een lint ging maar niet kraakte.  Rosan zat goed voorin en Suzanne , Else en Marike in het midden van het peloton. Rachel moest helaas het peloton na een km of 10 laten gaan maar reed net zolang door dat ze uit koers gehaald werd. Ze raapte nog wel meer geloste rensters op.
Na 20 km draaide het peloton de plaatselijke rondes op, en deze moest 5 x worden gereden. Ploegleider Jan schrok hiervan, want in de voorbereiding had hij gesproken over 4 rondes. Als dit maar goed ging. Gelukkig werd het heel duidelijk op het grote ronde bord aangegeven.
Marike kreeg de pech dat haar zadel zakte dus kon niet echt meer kracht zetten dus was wel jammer. Mogelijk kwam dit door een enorme drempel die in de omloop lag, waar ook vele bidons uit de houders klapte
Met een paar kleine ontsnappingen bleef het peloton toch bij elkaar en moest er de kaart Rosan worden getrokken. Suzanne maakte gang voor Rosan, echter was ze iets te vroeg begonnen. Rosan schakelde snel en haakte haar kar aan bij WV Schijndel die een lead out ging doen. Renée zat daar iets achter en probeerde Rosan haar spoor te volgen. Met 2 km te gaan zat Rosan op de 3de plek maar liet zich toch iets weg drummen, en kwam als 15de door de laatste bocht, maakte een schakelfout, te zwaar omhoog, maar wist nog wat rensters voorbij te sprinten en eindigde op plek 10. Renée reed naar een mooie 27e plek , Suzanne moe gestreden om goed in positie te blijven op plek 52, Else lekker meegereden maar kon zich niet echt mengen in wedstrijd en eindigde op plek 69. Marike, inmiddels rijdend op een fietshoogte van een kinderfiets eindigde toch nog op plek 77. Rachel moest de strijd staken, maar heeft wel gestreden.

Na de finish werd er nog een cooling down gedaan, droge kleren aangetrokken en geëvalueerd.
Op wat kleine puntjes na kan het misschien nog beter, maar met 5 rensters over de streep mogen we niet mopperen. We staan nu 9ste in het ploegenklassement en Rosan 4de in het jongeren klassement. Voldoende moraal voor de volgende wedstrijd van de WCS op 26 maart; de Wim Hendriks trofee.

Uw reporter

 

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑