Sterk optreden in Berg en Terblijt (Toekomstcup update)

Afgelopen weekend begon voor de Junioren en Nieuwelingen het wielerseizoen dan echt Op zaterdag met de Omloop van Noordwest Overijssel en op zondag het zware bergcriterium van Berg en Terblijt. Zware koersen die met het natte/koude weer nog zwaarder werden. Michiel Mouris was de grote winnaar in Berg en Terblijt, maar er was veel meer.

NWO de bekende eerste klassieker
In Genemuiden stonden weer enkele honderden jonge renners aan de start voor “NWO”. Een wedstrijd waarin al veel Amstelrenners succesvol waren en Julian Vergouw zelfs twee keer wist te winnen. Voor Julian was deze keer na pech de koers gauw over. Er was regen, maar wellicht iets te te weinig wind. Viego Tijssen reed naar de 6e plek in een eerste groep van 20. Klimmer Max Bergsma (gek genoeg niet van start in Berg en Terblijt) werd in de tweede groep 28e.
Bij de Nieuwelingen stonden 5 Amstelrenners met ambitie aan de start. Op het stuk waar hét gebeurde zaten Samuel Gunnink, Tyler Eyk en Michiel Mouris goed mee in de eerste waaier en miste Fabio Valerio na een chasse patatte net de slag. In de finale konden de drie Amstelmannen het niet helemaal afmaken: Tyler werd 4e, MM 8e en Samuel 11e. Toch hebben ze zich goed laten zien.

 

Klimmen in Berg en Terblijt.
Meteen de volgende ochtend trokken de Nieuwelingen Fabio, Tyler, Samuel, MM en aangevuld met Moos van Hall en Hugo Voogd al weer aan de start in Limburg op het bekende rondje over de Geulhemmerberg. Michiel wist hier (na Woensdrecht) al weer zijn tweede zege van het seizoen te noteren nadat hij met één andere man in de spits overbleef. Michiel wist het gedecideerd af te maken en meteen de leiding in de Toekomstcup te pakken. Fabio reed naar een goede 20e plek. Helaas had Samuel panne door geen remdruk en kon hij de rest aanmoedigen. Hugo werd 39e, Tyler 80e, en Moos 92e.

Jente Koops (nieuweling) en Roxanne Takken (junior) reden met TEAM NH afgelopen weekend ook hun eerste officiële wegwedstrijd van dit seizoen. De Bergomloop in Berg en Terblijt, onderdeel van de Toekomstcup en een van de zwaarste koersen voor de nieuwelingen en junioren. Jente Koops reed goed voorin mee en probeerde tot drie keer toe met een demarrage te ontsnappen uit de eerste groep. Helaas wierp dit geen vruchten af en in de laatste ronden werd er hard gereden door de meiden. Jente, moe gestreden, werd knap vierde.

Roxanne bleef lang voorin rijden maar moest helaas toch laten gaan door schakelproblemen waardoor ze de aansluiting miste. De laatste ronden waren pittig omdat ze alleen kwam te zitten en met een mooie 12e plek kon ze best tevreden zijn.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑