Weekend wrap up: Femke wint bijna Roubaix

Afgelopen week waren er de clubkampioenschappen, maar ook in koersen in binnen- en buitenland waren onze leden in koers. Femke Markus bezorgde haar fans spannende momenten door in zeer kansrijke positie de wielerbaan in Roubaix op te draaien en …. op 300 meter van de streep ten val te komen.

Nou ja, of ze bijna won is dus niet helemaal duidelijk, ze krabbelde weer op en werd uiteindelijk teleurgesteld 19e….maar wat een koers en wat een gemiste kans om in elk geval voor de zege te sprinten. Heel wat schrik in verschillende huiskamers. Volgende keer toch maar een Markusje doen vóór de laatste kilometer. Zie onder verdere berichten.

In de Omloop van de Braakman deed Victor Broex bijna ook een “Femke”, maar hij wist wel nog overeind te blijven. In de finale van de 180 kilometer lange kasseien koers begon de sprint van de kopgroep en door een manouevre van een renner naast hem

Sportfoto.nlraakte hij zijn evenwicht kwijt, leek op zeker te vallen, maar tóch knap op de fiets te blijven en kon hij alleen maar uitbollen als vierde….ook een gemiste kans. In de eerste achtervolgende groep werd Wessel Mouris overigens ook sterk 11e. beide heren zijn goed aan het seizoen begonnen.

Wel raak voor MM en Quinten de Jong
Michiel Mouris blijft ondertussen wel gewoon winnen. Tweede Paasdag won hij na een lange solo óók de “Grote Ronde van Gerwen”. Toch een klassiekertje. Tyler Eyk werd 15e.
En Quinten de Jong won vorige week al in Uithoorn, en ook nu wist hij weer een cat 7 koers te winnen. In de Paasronde van Emmen was hij de snelste in de sprint. Goed bezig.

Bij de Dames in Gerwen reed Lisanne Immerzeel in de kopgroep naar een sterke 8e plaats. Lisanne komt er langzaam aan weer aan. In het pleoton finishten Renée van Hout, Tessa Sandberg, Puck Pinxt, Anne van Berkel en Rosan Koper.
Op Paaszaterdag reden de Dames al de Zuiderzeeronde in de Dames Topcompetitie. Marike Veldhuis en Suzanne Mulder waren niet fit en niet gestart. Wel René van Hout, Anne van Berkel, Lisanne Immerzeel en Rosan Koper. Prima weer om te koersen, maar veel te weinig wind. Redelijk hectisch in het begin met wat smallere wegen, gravelstrook. Dus best wat valpartijen onderweg.Halverwege eerste ronde valpartij in peloton waardoor de eerste 40 door konden en de rest stil stond. Beetje jammer dat onze meiden te ver achterin zaten en daardoor de slag misten. Gevolg was 2 grote groepen, eerste groep was wat sterker en bleef weg met 1.30 voorsprong. Anne, Rosan, Renée en Lisanne werkten goed samen en reden sterk vooral op kop van de 2e groep.  Uiteindelijk reden ze allemaal net buiten de top-30. Daar had iets meer in gezeten aldus de ploegleider.

Femke Markus over val op het velodroom: “Voel me vooral rot tegenover het team”