Start VJC jeugd 2023

Zonnetje met een wat koude wind, maar nu was het toch echt tijd voor de voorjaarscompetitie jeugd 2023. Ook dit jaar weer met leiders en strijders truien. Dit maal aangeboden door Michiel Mouris, waarvoor dank!!

De groep wordt als gewoonlijk in tweeën gedeeld. Grote motoren en de jongsten van de club. De VJC gaat verreden worden over vijf dagen. Puntentelling is afhankelijk van het aantal deelnemers. Bijvoorbeeld bij 8 strijders krijgt de winnaar 8 punten, de nummer twee 7 punten, etc. Het slechtste resultaat zal geschrapt worden, dus als je een dag mist ben je niet helemaal verloren.

Genoeg regels. Koersen! Traditie getrouw wordt er begonnen met een reguliere wedstrijd. 10 rondes voor de oudsten. 6 voor de jongsten. Davin, Nikolai en Max trokken vanaf de start vol door en dat was voor Arnau, Isaac en Fien even te gortig. Fien kreeg helaas problemen met schakelen en moest gedepanneerd worden door assistent jurylid Ronald. Even wat langer warm rijden en in het volgende onderdeel weer vol aan de bak (1pt). Arnau en Isaac probeerde elkaar het leven zuur te maken door constant van elkaar weg te demarreren. Weinig samenwerking, Arnau (3pt) bleek uiteindelijk te sterk voor Isaac (2pt). Max moest uiteindelijk ook lossen maar bleef in zijn eentje doorjagen op de twee leiders (4pt). Davin (6pt) rekende in de sprint gedecideerd af met Nikolai (5pt).

Bij de jongsten was de koers meer gesloten. Lieuwe moest al snel de groep laten gaan, maar hield zijn eigen tempo gewoon lekker vast (1pt). Loïs moest ook het peloton laten gaan (2pt). In het peloton werd er veel gekeken en af en toe een steek geplaatst maar uiteindelijk was er een filmpje voor nodig om de uitslag juist te krijgen. Torben (8pt) won de sprint die hij zelf van heel ver aanging. Heel sterk! Briek (7pt) moest zijn meerdere erkennen maar hield Julien (6pt) nog wel net af. Daarachter sprintte Joshua naar plek 4 (5pt) voor Marcus (4pt) en Joep (3pt).

Puntenkoers
Puntenkoers is altijd zwaar. Wacht je als groep tot de sprint of trek je door vlak na een sprint om de rest te lossen? De grote motoren gingen om de drie ronden voor de punten sprint. De jongsten om de twee. Drie sprints voor iedereen. Davin, Nikolai en Max trokken meteen door maar bleven nu wel bij elkaar. En elke keer werd de sprint closer. Max (4pt) moest wel steeds toekijken hoe Nikolai (5pt) Davin (6pt) tot het uiterste moest drijven om te kunnen winnen. Dat lukt, maar bij de laatste sprint was het geen half wiel meer. De drie anderen bleven nu ook bij elkaar. Fien was verlost van schakel problemen. De twee heren hadden nu een probleem want Fien (3pt) konden ze niet kloppen. Arnau (2pt) drong nog het meest aan, voor Isaac (1pt).

Bij de jongsten viel de groep al na de eerste sprint helemaal uit elkaar. Julien won de eerste sprint met overgave maar Briek had dat in zijn plan opgenomen en trok daarna vol door waardoor een gat ontstond wat niemand meer dicht kreeg. De twee laatste sprints werden dan ook door Briek (8pt) gewonnen. Julien (7pt) hield de schade beperkt, en ook Marcus (6pt) kon lang volgen. Torben (5pt) kon uiteindelijk Joshua (4pt) en Joep (3pt) nog achter zich houden. Loïs (2pt) bleef uiteindelijk de immer goedlachse Lieuwe (1pt) voor.

De truien
Na een dag is het nog spannend. Leiders zijn Davin en Briek. Die kregen de gele trui uitgereikt. Fien de rode strijders trui bij de grootste. Julien de blauwe strijders trui bij de jongsten.

De stand
Davin 12pt
Nikolai 10pt
Max 8pt
Arnau 5pt
Fien 4pt
Isaac 3pt
Briek 15pt
Torben 13pt
Julien 13pt
Markus 10pt
Joshua 9pt
Joep 6pt
Loïs 4pt
Lieuwe 2pt

Volgende week verder! Iedereen mag zijn trui de hele week dragen, met trots, volgende week schoon weer mee, misschien moet je hem afstaan.

Met dank aan de ouders voor het opletten bij de oversteek en het assisteren van de jury!

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑