Grote zege van Wessel Mouris

Wessel Mouris heeft zondag in Slowakije in de tweede etappe van de Carpathian Couriers Race een grote belofte ingelost: eens zou hij die grote zege gaan pakken. En zondag lukte dat met een solo. Maar er was ook winst voor Riejanne Markus en Amber Kraak en voor Lisanne Immerzeel.

Wessel rijdt met zijn Scorpions Team de vijfdaagse etappekoers voor Beloften door o.a. Slowakije en Hongarije. Menig topper staat daar al op de erelijst. In de tweede etappe sloeg Wessel toe, en hoe! Zijn team met o.a. Niek Voogt in de gelederen had maandag de zware taak de trui te gaan verdedigen. Het laatste nieuws is…dat dat net niet gelukt is, helaas.

In de Vuelta voor Vrouwen verraste de Team Jumbo-Visma ploeg met winst in de ploegentijdrit. Toch is het niet helemaal verrassend voor Amstelvolgers, want met de in topvorm verkerende Riejanne Markus en de sterke Amber Kraak in de ploeg weet je dat het een mooi treintje hardrijders is. Ze wonnen uiteindelijk met 1 seconde voorspong, maar dat is genoeg om alle truien aan te trekken.

Amber en Riejanne met hun truien

Deze week was er geen winst voor Michiel Mouris. Michiel moest in Eijsden genoegen nemen met een tweede plaats, nadat zijn materiaal niet helemaal meewerkte. Maar schrijf Michiel maar weer op de komende weken met een paar mooie klimkoersen voor de Nieuwelingen.

Ook bij de Jeugd wordt er af en toe goed gescoord. Zo won Nikolai Ivakhofv de Jeugdronde van Oegstgeest in cat V en werd zijn broer Grigori 3e in cat VI. Ook trok er weer een contingent Jeugdrenners naar het kasseiencriterium van Eijsden. Daar werd Briek Plegrim (cat 3) 10e, Nikolai Ivakhov 3 en broer Grigori 6e.

 

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑