Dag 3 VJC jeugd 2023

Ook in de tweede week van de mei-vakantie was de opkomst iets lager dan gehoopt. Maar niet getreurd op deze manier kon er door de jury getest worden met Mylaps en zelfgebouwde applicaties voor tijdwaarneming. De renners konden vandaag bonuspunten verdienen voor het klassement in een tijdrit en in een koers.

Tijdrit
De standaard 2km van WV de Amstel stond als eerste op het programma. Een beetje met vliegende start, dus officiële tijden zijn het niet. Wel goede tijden. Het was dan ook mooi weer en niet te veel wind. De renners uit de jongste groep kregen 1pt als ze boven de 28km/u gemiddeld zouden rijden, 2pt bij 29km/u, 3pt bij 30km/u en zo verder. Arnau kreeg bonuspunten vanaf 32km/u en Davin vanaf 35km/u.

Naam Tijd Gemiddeld Punten
Davin 3’06” 38.7 4
Arnau 3’31” 34.1 2
Sylvan 3’40” 32.7 5
Briek 3’49” 31.4 4
Loïs 3’57” 30.4 3
Torben 4’06” 29.4 2
Joep 4’07” 29.2 2
Joshua 4’09” 29.0 2

 

Gedubbelde renners afstappen
Daarna was het tijd voor een simpele koers. Alleen was het verschil in leeftijd en kracht wel erg groot. Dus de opzet was iets anders. De koers ging over 9 ronden. Davin moest iedereen binnen die 9 ronden dubbelen om 3 bonuspunten te krijgen. Lukte dat niet was alle moeite voor niks en krijgen de niet gedubbelde renners 3 bonuspunten. Het tempo lag voor iedereen meteen hoog want de eer stond voor iedereen op het spel. Joep, Joshua, Torben en Loïs hielden het ruim 4 ronden vol voordat Davin ze voorbij stormde. Maar toen moesten er nog drie volgen. Briek had zich in het wiel van een zeer sterke Sylvan gewurmd. Maar zij moesten op 1,5 ronden van het einde zwichten. De laatste vogel voor de kat was Arnau. 8 ronden lang zwoegen voor niks. Nog even aanhaken in de laatste ronde in de hoop Davin te kunnen blijven volgen en te verslaan in de sprint. IJdele hoop. Davin reed in een constante race met een gemiddelde van 36km/u gecalculeerd naar de bonuspunten toe. Iedereen zat aan het einde kapot. Prima wedstrijdtraining dus!

https://results.sporthive.com/events/PC2189375/races/7339691

De truien
Briek en Davin behouden het geel. Arnau krijgt komende dinsdag de rode strijderstrui van Max. Sylvan nam de blauwe strijderstrui over van Loïs

De stand
Davin 29pt
Max 15pt
Arnau 12pt
Nikolai 10pt
Fien 9pt
Isaac 6pt

Briek 35pt
Torben 27pt
Julien 20pt
Sylvan 19pt
Joshua 19pt
Marcus 15pt
Loïs 13pt
Joep 12pt
Lieuwe 2pt

Volgende week is er weer een VJC jeugd!

Heel veel dank aan Jan Henk en Ivo voor het helpen met de tijdswaarneming en aan de andere aanwezige ouders voor het opletten bij de oversteek!

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑