Weekje met koers

Afgelopen weekend was er weer volop koers in binnen- en buitenland met op veel plekken deelname van onze renners. De meest indrukwekkende prestatie in al het geweld was wellicht van Michiel Mouris. In Mechelen in Limburg was de bekende Kleeberg Challenge weer het terrein van de jonge talenten.

Bij de Jeugd helaas wat weinig Amsteltalent aan de start, maar bij de Nieuwelingen werd er fietsles gegeven door Michiel Mouris. MM duldde uiteindelijk niemand in zijn wiel en wist met een minuut voorsprong naar de zege te soleren. Het feit dat er uiteindelijk maar vier renners in dezelfde ronde zaten maakte duidelijk hoe hij huis gehouden had. Fabio Valerio reed naar plaats 26. Bij de Nieuwelinge-meisjes handhaafde Jente Koops zich in de eerste groep. Zij werd 11e, en in de lange Juniorenkoers werd Storm Timmermans 25e en de langzaam herstellende Thomas Landman 45e. In de Junioren-meisjes klasse reed Roxanne Takken naar een knappe 3e plaats.

Internationaal werd uiteraard ook een aantal van onze Amstel-leden gevolgd. In de schitterende Vuelta voor vrouwen (mooie etappes, machtige strijd) reed Riejanne Markus de hele week met de eersten mee. Het begon al met winst in de ploegentijdrit met ook Amber Kraak in de ploeg. Daarna zaten Amber en Riejanne beiden steeds mee in de goede waaiers en pas in de slotkilometer op de Lagos de Covadonga zakte Riejanne van plek 3 naar plek 4 in het klassement. Amber werd uiteindelijk 22e en Femke Markus had meer een knechtenrol; zijn werd

Wessel Mouris en Niek Voogt reden vorige week de Carpathian Couriers Race. Wessel won de eerste etappe, maar kon het geel uiteindelijk niet vasthouen, maar werd uiteindelijk nog heel knap 4e in het klassement. Ook Niek reed bijzonder sterk met o.a. een 3e plaats in een etappe, en een 14e plek in het eindklassement.
Wessel reed daarna ook nog naar een knappe 13e plaats in de Ronde van Overijssel.

Ook werd er gekoerst in criteriums. Caspar Hermans liet zijn driekleur o.a. zien in een 50+ koers in Alphen aan den Rijn (3e) en in Arnhem op een pittig klimkoersje in Arnhem waar hij – niet helemaal tevreden – 11e werd.  In Het Zand in Noord Holland.was ook weer het altijd pittige criterium. Vooral de Amstelmeiden waren goed vertegenwoordigd. Drie dames (Rosan Koper, Suzanne Mulder en Marike Veldhuis) eindigden in de top-10, maar voor het podium kwam men nog te kort. Een kwestie van tijd, de sfeer was in ieder geval optimaal na afloop.
Lisanne Immerzeel staat wel geregeld op het podium, en trok helemaal naar Polen voor een individueel tijdrit die als plaatsing geldt voor de UCI World Series (vinden plaats in Glasgow). En Lisanne wist meteen te winnen en zich dus te plaatsen. Tyler Eyk reed in het west Brabantse Standdaarbuiten een aanvallende koers. Met een vijfde plaats in de uitslag kreeg hij eigenlijk net geen loon naar werken. Max Bergsma reed de GP Jungels, een UCI Juniorenkoers in Luxemburg en werd 17e.

De Jeugd reed ook een aantal wedstrijden, en hopelijk krijgen we daar nog een wrap up van.
Volgende week is het voor velen tijd voor onze eigen Ronde van Amstelveen: een echt gooi en smijt criterium.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑