Amsteljongeren sterk op de Hulsberg

De Omloop van Simpelveld geldt als een van de zwaarste omlopen van Nederland en tijdens de Toekomstcup wedstrijden lieten de Amstelrenners zich heel goed zien. Jente Koops soleerde naar de winst bij de Nieuwelinge-meisjes; Michiel Mouris deed dat bij de Nieuwelingen en Viego Tijssen kwam als tweede Junior over de meet. Sterk.

Dit jaar is het NK voor Junioren en Nieuwelingen ook in Limburg (op de Fromberg) en het is duidelijk dat deze wedstrijden in de Toekomstcup een goede indicatie zijn voor de kanshebbers. Daar horen dus meerdere Amstelrenners bij.
Jente liet vorig jaar al zien dat ze bij de beteren hoort en in het shirt van Team Noord Holland liet ze uiteindelijk iedereen achter zich. Bij de Nieuwelingen jongens was MM natuurlijk de favoriet, maar dan moet je het ook nog maar waarmaken. De voorsprong in de laatste twee ronden was niet groot, maar groot genoeg voor weer een solozege. Samuel Gunnink reed ook een sterke koers in de eerste groep na een periode van fysiek en fiets malheur. Hij werd knap 12e. Fabio Valerio startte goed maar de werkweek van afgelopen week brak hem op: DNF. Phaeroun Chaillou werd op zeker moment ook afgevlagd, maar ging strijdend ten onder.
Bij de Junioren reden Viego Tijssen en Max Bergsma de hele koers van voren. In de finale was één man te sterk voor Viego en vlieggewicht Max reed naar een sterke 5e plaats. De langzaam steeds beter rijdende Thomas Landman werd 30e.
Zowel Michiel als Jente hebben nu de leiding in de Toekomstcup en zullen de leiderstrui de volgende keer dragen.
Morgen rijdt een aantal van hen ook in Amstelveen; benieuwd hoe de benen dan nog aanvoelen.

 

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑