Dag 4 VJC jeugd 2023

Nog steeds wil het niet echt voorjaar worden. De dreigende lucht voorspelde regen, maar gelukkig bleef het droog. Deze rit twee onderdelen op het programma. Straight forward koers, en kijken of de sterkste man van de groep iedereen kapot zou kunnen rijden.

Koers
Bij de jongsten bleef de groep de hele wedstrijd bij elkaar. Zodat ze uiteindelijk met z´n zessen om de zege konden sprinten. Daarin was Sylvan (6pt) de sterkste, voor Briek (5pt), Loïs (4pt), Julien (3pt), Joshua (2pt) en Marcus (1pt).

Ook bij de oudsten bleef alles bij elkaar ondanks verschillende aanvalspogingen. Davin was uiteindelijk de sterkste in de sprint (7pt). Gijs (6pt) op de fiets van zijn vader met monsterverzet volgde, voor Grigory (5pt), Arnau (4pt), Isaac (3pt), Judah (2pt) en Max (1pt).

Achter de brommer
Het idee was dat de sterkste man in competitie, Davin in dit geval, iedereen op sleeptouw ging nemen. Eerste rondje 27km/u, tweede 29km/u etc, etc. Elk rondje dat iemand eraan bleef hangen leverde een punt op. Als Davin iedereen zou lossen voor de bel van de lieftallige assistente kreeg hij ook 5 bonus punten.

De eerste die moest lossen was Loïs, na drie ronden brak de veer. Haar broertje Joshua hield een ronde langer vol. Ook Marcus moest in die ronde lossen. Julien hield het vol tot 35km/u. Judah had te lang de koersfiets niet aangeraakt en moest ook de rol lossen. Sylvan hield nog een ronde extra stand. Briek bleef er van de jongste het langste aanhangen en vocht zich naar de meet toen het gemiddelde al tegen de 39km/u lag. De overige oudsten kreeg Davin er niet meer af in de laatste rondes. Die kregen dus allemaal 8 bonus punten.

De truien
Briek en Davin behouden het geel. Grigori nam de rode strijderstrui over, Marcus de blauwe.

De stand
Davin 41pt
Max 24pt
Arnau 24pt
Isaac 17pt
Gijs 14pt
Grigori 13pt
Nikolai 10pt
Fien 9pt
Judah 7pt

 

Briek 47pt
Torben 27pt
Julien 28pt
Sylvan 32pt
Joshua 25pt
Marcus 20pt
Loïs 20pt
Joep 12pt
Lieuwe 2pt

Komende week is er i.v.m. Hemelvaart geen VJC jeugd!

Heel veel dank aan de aanwezige ouders voor het opletten bij de oversteek!

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑