Geslaagde terugkeer Ronde van Amstelveen

Na een pauze van een paar jaar was het afgelopen zondag weer tijd voor de 18e Ronde van Amstelveen in de Westwijk. Het zware rondje zorgt altijd voor sterke en verdiende winnaars en attractieve koersen. Ook dit jaar weer. Een verslag van een geslaagde wielerdag.

Het organisatiecomité had dit jaar wat vernieuwing gekregen en na drie koersloze jaren in de Westwijk was het voor velen de eerste keer. Maar gelukkig kreeg de organisatie uiteindelijk alles rond en met hulp van veel vrijwilligers van de club kon er veilig gekoerst worden. Het weer werkte bovendien mee, goed gevulde startvelden en mooie winnaars. Heel mooi dat de eigen Ronde weer verreden kon worden.

Om klokslag 12 uur klonk het startschot voor de Jeugdcategorieën. Altijd mooi als jonge renners kennis maken met het koersen op een stratencriterium. Bochten, klinker, drempels, wind: alles waar een jonge renner veel van leert. In de jongste categorie (4/5) was het Amstelrenner Grigori Ivakhov die de zege pakte. In de oudere categorie (6/7) was er ook winst voor een thuisrijder: Davin Huisjes klopte verrassend Quinten de Jong in de sprint van de kopgroep van drie die ver van de rest was weggereden.

Na de Jeugd was het de beurt aan een grote groep Nieuwelingen jongens. Daarin de heerser van het Nederlandse Nieuwelingen wielrennen: Michiel Mouris. MM had nog de (winst in) Klimomloop van Simpelveld in de benen en keek eerst even de kat uit de boom. Nadat het peloton al flink gedecimeerd was ging Michiel dan toch op avontuur en reed al snel uit zicht. Clubgenoot Samuel Gunnink (11 in Simpelveld) sprong toen weg uit het peloton en leek eerst zelfs nog even flink in te lopen op Michiel, maar kon het laatste gat niet dichten. Toch sterk 2e. De bedoeling was toen dat Tyler Eyk op drie zou komen, maar dat lukte niet helemaal: Tyler werd 6e. Toch sterk.
Daarna was het de beurt aan het gemeleerde gezelschap van Sportklasse/Masters 30+ met een mix van jonge ex-net-niet talenten en oudere ex-net-niet en ex-bijna-wel talenten. De wat jongeren voerden daarin de boventoon want het was ex-Elite criterium specialist Jeroen Breewel die de snelste was van een grote eerste groep die op de streep afstoof. De jonge vader Sander Boerkamp heeft geen last van doorwaakte nachten en werd gewoon 7e, met Caspar Hermans op plek 9.
Het slotstuk was dit jaar voor de Dames met een aantal Amsteldames aan het vertrek. Met name Lisanne Immerzeel is de laatste tijd in topvorm en dat liet ze nu ook weer zien. Ze viel meteen aan, kreeg drie medevluchters mee waarvan er later twee afhaakten. Samen met haar vluchtgenote Paulien Koster bouwden ze gestaag een voorsprong uit. In de sprint was Koster uiteindelijk de snelste. Lisanne dus 2e en iets verderop werd Roos Markus nog 7e,
Een dag zonder grote ongelukken en blije gezichten: want koersen op een stratencircuit in de eigen omgeving is toch altijd mooi.
Dick Visser wrong zich in allerlei bochten om dat allemaal vast te leggen, en dat is goed gelukt: hier!

Alle uitslagen staan inmiddels op KNWU.nl

Een gedachte over “Geslaagde terugkeer Ronde van Amstelveen

  1. Niet te vergeten dank aan de organisatie Jan Henk, Jeroen en Michiel die dit evenement in korte tijd op poten hebben weten te zetten. Zonder hun inzet geen ronde van Amstelveen in deze vorm en koersen we meer en meer over clubparcoursen. Mochten er mensen zijn die het leuk vinden de ronde van ‘24 te organiseren: ze zoeken versterking.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑