Mooie strijd om de tijdrijtitels in Driemond

Dinsdagavond werd de jaarlijkse (lange) tijdrit verreden langs het kanaal. 18,9 km sterven en afzien, het leven van een wielrenner is niet altijd makkelijk, en de een gaat dat tijdrijden makkelijker af dan de ander. Pim van Diemen was in een – gezien de omstandigheden – razendsnelle 23.37 de beste en is de nieuwe clubkampioen. Bij de Dames was er een nieuwe clubtitel voor Lisanne Immerzeel.

De noordenwind maakte het deze keer niet makkelijk om parcours -of persoonlijke records te rijden. Wind mee viel een beetje tegen en wind tegen is altijd zwaar. Daarnaast wordt het wegdek er ook niet beter op. Hoe dan ook, het is altijd voor de bikkels die kanaaltijdrit (noot van de redactie: tot begin jaren ’90 was de helft van het parcours nog klinkers (!)). Met 45 deelnemers was het startveld kwalitatief en kwantitatief goed bezet.

De Jeugd reed de 10 km en daar was Quinten de Jong in 15.20 verreweg de snelste en ook veel sneller dan de rest. Max Baars werd 2e op ruim een minuut en Nikolai Ivakhov daar vlak achter derde.

Om 19.30 werd gestart met de andere categorieën en na de eerste binnenkomsten werd duidelijk dat het zwaar was. Maar niet voor Nederlands kampioen Michiel Mouris. Hij kwam op de gewone fiets (maar met Star Wars-helm) tot een supersnelle 25.38 en werd uiteraard eerste Nieuweling, maar ook kwam hij tot de derde Amstel-tijd! Een andere kanshebber was Pico de Jager en ook hij reed heel hard met 24.25, nét achter een andere hardrijder Jasper Kunst die 24.24 reed. Pico pakte daarmee de derde tijd, maar wel het zilver in de Amstelstrijd (en eerste Master).
Caspar Hermans kwam op zijn gewone fiets en kan daar ook heel hard op rijden, maar toch minder snel dan zijn TT fiets en werd 2e Master, Alexander Ivakhov de 3e.
Bij de dames was er vorig jaar een record tijd voor Lisanne Immerzeel. Naar eigen zeggen reed trapte ze een aantal watts harder dan vorig jaar, maar de omstandigheden lieten het duidelijk niet toe. Ook moest ze wel doorrijden, want Marike Veldhuis zat haar met 26.52 op de hielen. Helaas was er na val een DNF voor Tessa Sandberg door overslaande ketting. Tim Schreurs had zijn 2e DNF op rij. Nu met een lekke band. Drie maal is scheepsrecht.
De einduitslag met alle tijden is hier te vinden:  Uitslag-CK-Tijdrijden-2023 (1) De eeuwigdurende TT ranglijst wordt komende week aangepast.
De TT telde ook mee voor de VJC. Die stand staat hier: Voorjaarscompetitie 2023 – WV de Amstel (1) Komende donderdag de volgende rit van de VJC en dan op 1 juni de finale en de prijsuitreiking.
Voor de tijdrijders is er komende vrijdag al het Regiokampioenschap. Daar was dit ongetwijfeld een goede voorbereiding voor.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑