Nagekomen verslag Tour de Himmelfart met Jente Koops

In de week van Hemelvaart was weer een mooie jonge afvaardiging van De Amstel actief in Denemarken. Een verslag van de meisjes U17 met Jente Koops.

Dag 1
Etappe 1 – In de Tour de Himmelfart stonden 25 meiden aan de start. De eerste etappe ging over 3 omlopen van 19 km. De rensters waren in deze koers duidelijk in de afwachtende houding, wat resulteerde in een eindsprint van het peloton. Jente behaalde genoeg punten voor de rode trui (het bergklassement) en werd 10e.

Etappe 2 – het criterium over ongeveer 20 km. Jente maakt deel uit van TEAM NH U19 en dit bestaat uit een team van zes rensters. Daarom kan er ook tactisch worden gereden. In dit criterium wisten de rensters de blauwe trui te behalen voor Lieke en de rode trui voor Jente veilig te stellen. Wederom een sprint van het peloton waarin Jente 5e werd.

Dag 2
Etappe 3 – de tijdrit over 12,4 kilometer. Het onderdeel waar Jente naar uitkeek! Een mooie derde tijd, 15 seconden achter de winnares en 6 seconden achter de nummer twee. Ook na deze etappe heeft ze de rode trui nog om haar schouders en staat ze tweede in het klassement.

Etappe 4 – de etappe over 47 km (drie omlopen) waar met enige spanning naar uitgekeken werd want hier zat een gravelstrook in. Zaak was om voorin het peloton de gravelstrook op te rijden. Jente kwam goed door de eerste gravelstrook en er vormde zich een kopgroep van vier rensters. Na de tweede gravelstrook leek ze los te komen van haar drie medevluchters maar twee daarvan wisten weer bij Jente te komen. De kopgroep van drie hield stand en in de eindsprint werd Jente keurig derde. De rode bergtrui zit voorgoed om haar schouders en de plannen voor het klassement worden gesmeed.

Jente raast op kop over het gravel

Etappe 5 – De zware slotetappe over 81 km, vijf omlopen van 16 km. TEAM NH heeft een plan voor het wederom strijden om de blauwe trui voor Lieke en wellicht een goede plek in het klassement voor Jente en Lieke. Maar zoals het wel eens gaat in de koers: het liep totaal anders. Drie sterke Deense rensters wisten al vroeg in de koers te ontsnappen en door sterk rijden konden zij weg blijven. Het peloton ondernam zeker pogingen maar deze draaiden helaas op niets uit. Jente baalde hier enorm van want zij zat sterk in haar vel, maar moest zich tevreden stellen met een zevende plek en uiteindelijk een derde plek in het eindklassement.

Kort samengevat: een sterke en leerzame Tour de Himmelfart 2023!

Een gedachte over “Nagekomen verslag Tour de Himmelfart met Jente Koops

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑