Pinksterweek – en weekend in binnen – en buitenland

De afgelopen week waren er weer veel Amstelrenners actief in binnen- en buitenland. Een kleine update.

Traditioneel is Pinkstermaandag ook de dag van de Districtskampioenschappen. Nu is die traditie aan slijtage onderhevig, maar hier en daar was het met Pinksteren nog wel DK-dag. In Den Helder reden de Nieuwelingen en Junioren. Jente Koops liet zien dat ze in topvorm is. Met minuten voorsprong reed zij solo naar de zege bij de Nieuwelinge-meisjes. Bij de jongens geen medailles deze keer: Tyler Eyk werd vierde bij de Nieuwelingen. Hij en zijn ploeggenoten Samuel Gunnink (6e), Fabio Valerio (12e) en Hugo Voogd (16e) lieten zich een beetje in het pak zetten door de concurrentie. Maar ze mogen zich wel gaan klaarmaken voor het NK in Limburg.
In ‘t Veld was op maandag dan wel het regiokampioenschap voor de Vrouwen en een officieus DK voor Sportklasse. Caspar Hermans mocht niet in zijn geliefde Rood wit blauw van start, maar reed toch nog mee in de kopgroep en werd 7e. Bij de Dames reed Rosan Koper een sterke koers in ‘t Veld. Zij zat de hele koers mee in de kopgroep en werd sterk 3e. Suzanne Mulder sprintte naar plek 7.
Internationaal werd er ook goed gereden. In een nationale Beloftenselectie reden maar liefst drie bekenden in het oranje mee in de GP Orlen, een vijfdaagse in Oost-Europa. Owen Geleijn, Niek Voogt en Wessel Mouris vertegenwoordigden daar de Nederlanders in een sterk internationaal veld en in vijf zware etappes. Aan het einde van de zware dagen waren er meerdere top-20 klasseringen en vonden we Owen terug op plek 16, Wessel op 18 en Niek op plaats 33. Als de voortekenen niet bedriegen zit er nog meer voor hen in het vat.
Renée van Hout liet zich ondertussen heel goed zien in een mixed-Deense ploeg in de vierdaagse Tsjechische Tour Feminin. Ze werd in een sterk internationaal veld na vier zware etappes heel knap 10e. Ook daar zit nog meer in.
Waar steeds minder in zit is een aantal Masters dat meedoet aan een zesdaagse in het prachtige Karinthië, de Tour de Kärnten. Liefst vijf Amstelrenners doen daar mee. Naar verwachting zal daar ook nog iets van op de site verschijnen de komende dagen maar ze schijnen nu kapot te zitten.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑