Jente Koops wint Tour de Lasalle

In de kop van Noord Holland wordt elk jaar een mooie en bijzondere meerdaagse verreden: de Tour de Lassalle. Tijdrit, Omloop (o.a. op Texel – start vanaf de boot), criterium en een waaier koers over de zeedijk. Alles zit er in. Jente Koops mocht aan het eind van de vier dagen de leiderstrui aantrekken. En er waren nog meer koersen.

Jente is al het hele jaar één van de sterkste Nieuwelinge-meisjes met nu al meerdere zeges op haar palmares. Afgelopen week zat ze elke keer voorin in de uitslagen, maar naar eigen zeggen had ze een gelukje dat de nummers 1 en 3 van het klassement ten val kwamen. Maar overeind blijven hoort er ook bij dat zien we overal in het wielrennen.
Wie ook overeind bleef was Junior Julian Vergouw. De spurtbom uit Amsterdam-Zuid heeft zijn examens erop zitten en kan weer vrijuit koersen. In de Topcompetitie voor Junioren, de Omloop van Steenbergen werd hij met banddikte geklopt in de sprint van een grote eerste groep. Julian staat nu wel aan de leiding in de Junioren topcompetitie.
Max Bergsma reed in de gecombineerde Junioren/Amateurskoers van Woerden naar een vierde plek, maar dat was wel vierde van de kopgroep van vier, en was niet helemaal tevreden.

De eerste zaterdag van juni werd er ook gekoerst op de Wageningse Berg. Vooral Stephan Scherpenisse is de laatste weken in vorm: hij werd 6e in de Sportklasse (en zat een dag later in Woerden weer mee in de eerste groep: 7e); aanstaande vader in vorm. Caspar Hermans reed naar plek 20 in het uitgedunde peloton in Wageningen, terwijl Michiel Winthagen, Jan Dijstelbloem, Michael Breedt en Geeralt van der Ham de koers vanuit een achtervolgende groep meemaakten.In de dameskoers reed de altijd stabiele Rosan Koper naar een mooie 6e plaats. In Papendrecht reed Suzanne Mulder óók weer naar een top- 10 plek: 7e.

De afgelopen week streed ook een aantal oude mannen in de Tour de Kärnten (Ronde van Karinthië (Oostenrijk)). Daar volgt nog een verslag van.
Komende week treden veel Amstelrenners op in de eigen Ronde van Nes aan de Amstel. Altijd mooi. Voor de Jeugd staat het NK wegwielrennen in Alkmaar(Oudorp) op het programma. Vro een aantal van ons een hoogtepuntje.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑