Schitterende Ronde van Nes met mooie Amstelzeges

De 55e (!) Van der Veldt Ronde van nes aan de Amstel kende een perfecte editie. Met prachtig weer, sterke deelnemersvelden én maar liefst drie “thuiszeges” kan het bijna niet beter. Samuel Gunnink (Nieuwelingen), Lisanne Heemskerk-Immerzeel en Raul Woudstra zorgden voor de Amstelzeges in geanimeerde wedstrijden.

Het is en blijft elke keer prachtig om de vier pelotons langs de Amstel en over de Nesserlaan te zien knallen. Eén keer per jaar worden de KOM-metjes aangescherpt, maar deze keer niet op de Nesserlaan: daar stond de wind net te veel tegen om de pelotons op de kant te kunnen trekken. Het was dan ook vaak de taktiek en het demarreren op de het juiste moment dat er voor zorgde dat er groepjes wegreden.

Bij de Nieuwelingen hadden de Amstelrenners de eer hoog te houden nadat vorig jaar een heus 1-2-3-tje werd bereikt (Michiel Mouris toen winnaar). Het is niet elk jaar zo’n feest, maar met drie man bij de eerste vijf mag men ook tevreden zijn. In de attractieve wedstrijd werd veelvuldig aangevallen, maar uiteindelijk waren het vier sterke mannen die voor de zege konden gaan: Samuel Gunnink en Hugo Voogd in Amstelkleuren en Bodhi Klein (Olympia) en de man met de mooiste wielernaam van de avond: Elmar Brommersma. Samuel wist uiteindelijk afgetekend de sprint te winnen met Brommersma en Klein in zijn wiel. Hugo reed heel tevreden naar een mooie vierde plaats en daarachter was MM nog de beste van het grote peloton. Tyler Eyk werd 7e en Fabio Valerio 13e. Allemaal tevreden gezichten dus.

Tijdens de Nieuwelingen waren ook de Dames met hun finale bezig. In het grote startveld een groot aantal Amsteldames. Dat betekent dat je ook goed de taktiek in de gaten moet houden en vooral niet achter elkaar aan moet springen. Ondanks vele pogingen van o.a. Renée van Hout en Rosan Koper stormde toch het hele peloton op de finish af. De net getrouwde Lisanne Heemskerk-Immerzeel bezorgde haar Pim een een mooie bos bloemen (en trots) door van de kop af een lange sprint winnend af te sluiten vóór Juul Hubert en clubgenote Rosan Koper. Tessa Sandberg is weer hersteld van haar crash op het CK tijdrijden en werd 5e, Roos Markus 9e en Marike Veldhuis 11.

In de Sportklasse stond een groot contingent thuisrijders aan de start en geheel tegen de gewoonte in werd er samengewerkt. Dat betekende dat er meerdere aanvallen waren met steeds groepjes waarin De Amstel de meerderheid had, terwijl daarachter goed afgestopt werd, tot niet ieders tevredenheid, maar dat is koers. Nadat bij het ingaan van de laatste ronde een groepje met o.a. Jan Dijstelbloem, Alexander Evers en Stephan Scherpenisse werd ingerekend trok de tot dan toe onzichtbare Raul Woudstra in de aanval en na enkele honderden meters kreeg hij gezelschap van Laurent Molenaar en Pierre Deen, met twee WVA’ers. er was een mooi overtal gecreëerd en daarachter ging het blok erop. En zie wat er dan van komt: met overtuiging maakte Raul het af, vóór Pierre en aanstaand Amstel renner Joost Baks. Laurent werd 4e. De pelotonssprint was weer voor John Oudshoorn, maar dat waren maar de kruimels. De Amstel-Sportklassers konden tevreden aan het Nesser bier.  Meestal rijden ze elkaars karretje in de poep, maar dat kan nog heel veel dinsdagavonden.

In de Amateursklasse weinig Amstelrenners aan de start, maar er werd ook wel weer een stuk sneller gereden dan in de Sportklasse (terecht). In de laatste ronde wist Utrechter Han van der Poppe met Jorick Heijn een klein gaat je te slaan en als 1 en 2 over de streep te komen. DTS-er Collin Westbroek reed naar een mooie derde plaats.

Al met al weer een prachtige avond veel vrijwilligers van de club. Al met dankzij de Nesser Supportersvereniging én de hulp en inzet van zo’n zestig (60!) vrijwilligers. Mooi werk, volgend jaar weer!
Foto’s van de Ronde zijn te vinden op:

Winkel

 

 

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑