De finale van de VJC 2023

Begin juni, het wordt warm en tijd om de voorjaarscompetitie af te sluiten. De spanning om de winnaars in beide groepen is niet heel groot, maar je weet maar nooit. En de strijders truien staan ook nog op het spel. De jury werd dit keer bijgestaan door Quinten die zijn teamgenoten nog even kwam toejuichen en soms even de benen op spanning wilde brengen voor het NK van de zaterdag daarna (voor dat verslag zie elders deze site).

Puntenkoers
De extra ogen kwamen goed van pas want bij een puntenkoers moet er meerdere keren scherp opgelet worden. En met 17 renners aan de start is dat soms lastig. Om de ronde een sprint bij beide groepen. Bij de jongsten werden het steeds spannende sprintjes, Briek won er twee en moest een keer zijn meerdere erkennen in Sylvan. Uiteindelijk was de punten verdeling als volgt: Briek 8pt, Sylvan 7pt, Torben 6pt, Joep 5pt, Julien 4pt, Marcus 3pt, Loïs 2pt en Joshua 1pt.

Bij de oudsten viel het een beetje uit elkaar maar na de eerste sprint, gewonnen door Davin, trok Gijs vol door. Die heeft de laatste tijd goede benen. Hij kon het volhouden tot het eind en pakte beide sprints en won overall. Gijs 9pt, Nikolai 8pt, Davin 7pt, Max 6pt, Arnau 5pt, Noor en Isaac beide 4pt, Judah 2pt en Fien 1pt.

Grande final
Nog een koers die gereden moest worden. 14 ronden bij de oudsten en 10 bij de jongsten. Bij de jongsten bleef het lang bij elkaar en probeerde Julien met man en macht weg te komen. Constant bleef hij aanvallen. Hij reed zichzelf misschien een beetje kapot, maar dat valt alleen maar te prijzen. Eigenlijk elke wedstrijd geeft hij alles. De eindsprint werd uiteindelijk gewonnen door Briek (8pt) die zijn gele trui daar extra glans mee gaf. Sylvan (7pt), Torben (6pt), Joep (5pt), Joshua (4pt), Loïs (3pt), Julien (2pt) en Marcus (1pt) kwamen daarna over de streep.

Bij de grote motoren was het een beetje een chaotische race. Beide dames hadden materiaalpech maar konden nog wel aanhaken aan het eind. Goed materiaal blijft belangrijk in de koers. Ook Davin (9pt) gaf zijn gele trui extra glans door de eindsprint te winnen. Daarna volgden Nikolai (8pt), Gijs (7pt) en Max (6pt). Arnau (5pt) probeerde constant het gaatje te dichten met de vier leiders, als dat lukt dan werd er daarna meteen weer vol gas gegeven door de oudste renners in de groep, maar Arnau gaf niet op. Hij reedt uiteindelijk weg van de anderen die hem probeerde te volgen, geen eindoverwinning dit keer voor El Imbatido, maar wel strijdend ten onder gegaan. Isaac (4pt) is weer helemaal op zijn plek bij de Amstel. Heerlijk zo’n sfeermaker in de groep. Judah (3pt) moest toch nog even wennen dit voorjaar met de stevige concurrentie binnen de club maar toont wel over de goede instelling te beschikken. Noor (2pt) en Fien (1pt) sloten de koers goed af ondanks de eerdere materiaalpech.

De truien
Briek en Davin mogen een zomer lang genieten van hun gele trui. Bij de Najaarscompetitie moet hij wel weer ingeleverd worden, pas aan het eind van het jaar worden de prijzen echt verdeeld. Julien heeft bij de jongsten constant geprobeerd aan te vallen om zichzelf te verbeteren. Dit is de manier waarop je dat doet. Een terechte blauwe trui. De rode trui bij de oudsten is voor Arnau, voor elk puntje gevochten 7 weken lang, hulde!

De eindstand
Davin 99pt
Max 81pt
Nikolai 75pt
Arnau 69pt
Grigori 54pt
Judah 41pt
Fien 37pt
Isaac 36pt
Gijs 30pt
Noor 9pt

Briek 94pt
Sylvan 77pt
Torben 60pt
Julien 51pt
Joshua 43pt
Joep 38pt
Marcus 35pt
Loïs 34pt
Lieuwe 2pt

Vanaf donderdag 15 juni gaan we aan de slag met de fun-competitie. Wedstrijdvormpjes met een fun-element. Soms ook werkend op de lachspieren misschien. Ook de langste koers komt in ieder geval aan bod op 22 juni. We gaan hiermee door op de donderdagen tot de zomerstop op 13 juli.

Aan alle aanwezige ouders, dank voor de extra ogen op het parcours en het opletten bij de oversteek!

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑