NK-week met mooie Limburgse koersen

De NK-weken zijn vorige week gestart met het NK Jeugd. Komende komende dagen is het “NK week”. In Elspeet zijn morgen (woensdag) de tijdritten en de wegwedstrijden zijn het hele weekend in Limburg op selectieve parcoursen.  De Amstel is met haar leden weer ruim vertegenwoordigd op vele fronten en ook weer kans op eremetaal. Net als vorig jaar toen er meerdere keren medailles en truien werden gewonnen.

Tijdrijden in Elspeet
Woensdag 21 juni strijden de mannen en vrouwen om de tijdrittitels. In het glooiende Veluweland met 10 Amstelrenners (m/v).

Bij de vrouwen starten Riejanne Markus, Femke Markus en Lisanne Immerzeel. Riejanne mag worden opgeschreven als een favoriet voor de titel na het zilver van vorig jaar. Vroeg in de ochtend start bij de Nieuwelinge-meisjes al Jente Koops, vorig jaar als eerste jaars al derde en nu echt wel een favoriete. Bij de Junior-meisjes gaat Roxanne Takken van start.
Daarna is het de beurt aan de Nieuwelingen met Michiel Mouris (regerend kampioen)  en Samuel Gunnink (vorig jaar knap 10e). Er zijn geen Junior-mannen deze keer, maar wel drie Beloften: Justin de Hart, Wessel Mouris en de nummer 3 van vorig jaar Enzo Leijnse.

NK weg: de heuvels en warmte als scherprechters
In het weekend van 24 – 25 juni volgen de koersen om de titels in Limburg. Voor de Nieuwelingen en Junioren op een schitterend parcours nabij de Fromberg (met de Ribbelheideweg als extra moeilijkheid) en voor de anderen in en om Sittard, waarbij de Elite-categorieën eerst een lus maken over vele bekende Limburgse hellingen. Selectief, zwaar, alleen de sterkeren gaan overblijven. We volstaan even met een opsomming van de meer dan 20 leden van De Amstel die aan de start staan (en we kunnen er eentje missen).

Zaterdag 24 juni:

Fromberg: NK Nieuwelingen: Samuel Gunnink, Michiel Mouris, Tyler Eyk, Fabio Valerio; Nieuwelinge meisjes:  Jente Koops
Sittard: Prof dames: Amber Kraak, Riejanne Markus, Femke Markus; Elite dames zc: Marike Veldhuis, Renée van Hout, Rosan Koper, Roos Markus, Tessa Sandberg;  Elite mannen zc: Bas van Belle, Sven Burger, Koos Jeroen Kers, Koen Warnier.

Zondag 25 juni:
Sittard: NK Beloften: Owen Geleijn (Jumbo Visma), Enzo Leijnse (DSM), Wessel Mouris (Scorpions), Niek Voogt (Scorpions); NK Profs: Victor Broex (Metec) Nils Wolffenbuttel (Allinq);
Fromberg: NK Junioren: Viego Tijssen, Max Bergsma, Julian Vergouw; NK Junioren Vrouwen: Roxanne Takken;

Al met al genoeg mogelijkheid om op twee locaties onze renners aan te moedigen en te volgen.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑