Julian Vergouw pakt Nederlandse Juniorentitel

Julian Vergouw heeft zondag op en om de Fromberg een “orgelpunt”op zijn Juniorentijd gezet: hij won het Rood-wit-blauw en kan zich opmaken voor een zomer met mooie koersen. Maar er was ook nog een zilveren medaille voor Michiel Mouris en nog veel meer mooie NK prestaties.
Zondag moest de Amstel supportersschare zich verdelen over meerdere NK locaties en Limburg. En zij die naar de Fromberg togen hadden het goede gekozen: daar kon je Juian zien winnen. Niet voor iedereen verwacht (“want hij is toch een sprinter?” Ja, misschien, maar ook een complete renner). Lees alles: hier! Viego Tijssen (de nr 2 van vorig jaar) werd 13e en

In het ochtendprogramma reed Jente Koops bij de Nieuwelinge-meisjes een sterke koers, maar zij kon op geen van beide klimmen een gat slaan. In de sprint van een stuk of 15 overlevers werd ze 7e.

Ondertussen reden rond Sittard de mannen Beloften (ochtend) en Profs (middag hun NK). Bij de Beloften waren er aan het eind maar liefst vier Beloften met Amstel-signatuur in de top-21 te vinden. Vooral Wessel Mouris leek lang aanspraak te kunnen maken op een heel hoge klassering, want hij was attent mee in de definitieve vlucht van 8 (die later nog iets groeide). Na een vijfde plaats dit jaar kwam hij ind e finale net tekort voor het podium: 6e. Overigens was de winnaar – Pepijn Reinderink – de meer dan terechte winnaar. Enzo Leijnse werd na een vroege aanval 16e, Owen Geleijn (11e – nadat hij nog van achter kwam opzetten) , en Niek Voogt reed weer sterk: 21e.
Daarna reden de profs door het hete Limburg: na een lus richting en over het Drielandenpunt volgden de 6 lokale ronden. VDP kon niet tegen het Jumbo-blok op en in de achtergrond reed Victor Broex naar een keurige 31e plaats op gepaste afstand.

Dag 1 van de warme Limburgse NK’s leverde weer een zilveren medaille op voor Nieuweling Michiel Mouris. Na een val vroeg in koers kwam hij half koers toch voorop met zijn grote tegenstander Gijs. Later probeerde Samuel Gunnink nog solo de oversteek te maken, iets wat Samuel niet lukte, maar een andere renner wel. In de spurt met drie werd MM met banddikte geklopt. Weer zilver.
Samuel Gunnink werd 8e en Fabio Valerio in het peloton 38e. Roxanne Takken finishte bij de Junior-meiden als 4e nadat ze met name op de twee klims de sterkste van een kopgroep van 5 leek te zijn.

In de Dames-profs koers in Sittard moest Riejanne Markus haar trui afstaan. Ze werd 11e. In de ochtend reden Rosan Koper en Renée van Hout aanvallend en leken ze in de beslissende kopgroep te zitten (van 13). Die werd toch teruggepakt. Renee werd 13e, Rosan 22e en iets verderop Tessa Sandberg 44e en Roos Markus 58e. In het late middag programma reden de Elite-clubrenners en Amstel lid Bas van Belle werd daar knap 5e.

Al met al weer een NK week met fantastische prestaties van veel Amstelrenners. Wat een talent allemaal!

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑