Start NJC jeugd

De schoolvakantie was nog niet helemaal voorbij en dat verklaarde misschien de niet super hoge opkomst. Maar wie er niet is kan niet verslagen worden. Met een elftal renners werd de strijd aangegaan. Eerst een reguliere wedstrijd daarna een puntenkoers. De winnaar krijgt (vandaag) 11pt, de nr. 2 10pt, nr. 3 9pt. En zo verder. Alle uitslagen tellen mee. Iedereen rijdt, zeker met dit deelnemersveld, in een groep. En koersen maar.

De eerste wedstrijd leverde geen hoge snelheden op, wel veel geloer en af en toe een uitval. Alleen voor een van onze nieuwste leden Melo ging het toch te snel (1pt). Als hij het buitenblad weet te vinden in de puntenkoers dan komt het goed. Loïs is vandaag de enige dame aan de start. Houdt dapper stand, 2pt. De overige negen gaan erom sprinten. Dat levert de winst op voor Isaac (11pt) voor Judah (10pt), Arnau (9pt), Julien (8pt), Briek (7pt), Torben (6pt), Joep (5pt), Markus (4pt) en Joshua (3pt).

Puntenkoers
Om de ronde sprinten voor de punten en aan het einde wordt het klassement opgemaakt. De hele groep blijft bij elkaar. Melo heeft de ketting op het buitenblad en kan het tempo veel beter volgen, maar aan het eind van de streep is de eerste koers toch lastig, maar weer 1pt. Aan inzet geen gebrek. Loïs (2pt) laat in de laatste sprint zien over een lange adem te beschikken maar komt te kort om haar broertje Joshua (3pt) te kloppen. Markus pakt 4pt, Torben 5pt. Na 9 weken zonder koers na gebroken duim en een intercontinentale reis is zijn start goed. Joep en Julien halen evenveel punten en worden gedeeld 5de, dus beide 7pt. Briek zit dicht tegen de grote mannen aan, 8pt. Judah komt een keer in de knel met de lastige hobbels op de baan, 9pt. Arnau en Isaac delen de winst, beide 11pt.

De truien
De eerste leider is Isaac en mag een week de gele trui dragen. De blauwe strijders trui is voor Joep die zich knap staande houdt in al het geweld. Melo krijgt de rode trui, die wordt door de jury toegewezen dit keer op inzet!

De stand
Isaac 22pt
Arnau 20pt
Judah 19pt
Briek 15pt
Julien 15pt
Joep 12pt
Torben 12pt
Markus 8pt
Joshua 6pt
Loïs 4pt
Melo 2pt

Volgende week verder! Iedereen mag zijn trui de hele week dragen, met trots, volgende week schoon weer mee, misschien moet je hem afstaan.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑