Het ware afzien op dinsdagavond/voorheen donderdag NJC

De laatste combi-rit op de dinsdagavond (de Dinsdagavondcompetitie-DAC, met de Najaarscompetitie-NJC) leverde voor velen een zware koers op. Pierre Deen was aan het eind de beste overlever van de DAC, en Tyler Eyk won met overtuiging óók de 3e rit van de NJC.

Als experiment reden de rappe mannen die normaal gesproken op de donderdag hun najaarscompetitie (NJC) afwerken dit jaar mee op de dinsdagavond (DAC). De afgelopen twee weken ging dat al best rap maar vandaag waren er dermate veel renners met een rood rugnummer, en veel zin in koers dat de rustmomenten die er op de eerdere avonden nog wel tussen zaten dit keer achterwege bleven. En dat brak heel wat renners op, meer dan tien renners kregen een DNF achter hun naam. En dat waren trouwens niet alleen de dinsdagavondrenners.
Toen Koos Jeroen Kers, Niek Voogt, Tyler Eyk en Jesse den Otter er tegen het einde vandoor gingen was Pierre Deen attent (en voldoende sterk) en sprong met ze mee waardoor hij bij het afsprinten van de dinsdagavondrenners zonder omkijken de handen omhoog kon steken. (*We komen zo nog terug op de NJC.)
Op het experiment zal later nog een evaluatie volgen. In elk geval werd vanaf de kant gezegd: “hier rijden toch maar mooi een aantal van de beste Masters van Nederland!”.

Daarachter was Raúl Woudstra de snelste voor Auke Broex en Jaap van der Grinten. Jaap is met die vierde plek de winnaar geworden van de dinsdagavondcompetitie 2023. Ook de nummers twee en drie zijn bekend: Serge van der Putten en Edwin Commandeur aangezien Edwin er volgende week niet bij zal zijn.
Volgende week 12 september de laatste korte rit klokslag 19 uur met aansluitend de prijsuitreiking. Iedereen die heeft meegereden dit jaar is van harte welkom.

De stand, klik

*Najaarscompetitie nieuwe stijl

De verslaggever van de DAC noemde het al: er werd gevlogen over het clubparcours. Natuurlijk speelde het lekkere windstille weer ook mee. De neutralisatie (een half uur met max 40 op de teller) verliep heel netjes, ondanks de grote opkomst met veel nieuwe gezichten voor een dinsdagavond. Na de rode vlag van Wil Nieuwendijk trokken met name de ‘witte mannen’ van de WPGA de boel in gang, en dat ging tot einde koers onverminderd zo door. Na twintig minuten stond de achterdeur van het peloton al flink open. Ieder had zo zijn reden te lossen: vorm kwam niet terug, te hard voor een dinsdagavond, gewoon niet leuk, kon niet harder. Tegen het einde zag een groep dan toch kans om weg te rijden, met daarin DAC-rijder Pierre Deen. Even ging nog het gerucht rond dat Pierre niet zou hebben meegereden, maar dat is later weerlegd. In de sprint was het Tyler Eyk die de snelste was, voor Niek Voogt en Koos Jeroen Kers. Verder mee in de uitslag voor de NJC: Hugo Voogd, Pharoun Chaillou, Alexander Evers, Gijs Eekhof en Tim Schreurs.
De eindstand NJC-nieuwe stijl volgt nog.

 

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑