Grande final NJC Jeugd

Het weer op de laatste dag van de najaarscompetitie liet zich het best omschrijven als najaarsweer. Een prima match dus. De renners die er waren zijn allemaal strijders. Dat beetje regen deert ook niet. Er stond een wedstrijd op het programma, met dubbele punten. Een gezamenlijke start en dan 14 ronden knallen.

Dat gebeurde ook. Quinten reed ook zijn rondjes mee aangezien de training voor de oudsten was afgelast. Bij de jeugd kan je dan altijd terecht. In het begin draaide hij even het gas vol open. Om daarna zich te laten lossen zodat hij niet in de weg reed bij de strijd om het klassement, en hij op de rechte stukken vol kon sprinten.

In het wiel van Quinten gingen Max, Nik, Silvan, Judah en Julien het langste mee. Marcus (4pt) was het eerste slachtoffer maar bleef ronden lang vol overgave zijn eigen tempo zo hoog mogelijk houden. Joep (6pt) hield het iets langer vol, maar toonde ook zijn strijdershart door alle andere ronden gewoon door te blijven kachelen. En toen hij uiteindelijk gedubbeld werd haakte hij zijn wagon gewoon aan.

Silvan (8pt) bleef nog lang in het spoor met de hardrijders van de avond maar moest afhaken en zag Briek (10pt) uiteindelijk nog terug komen. Je eigen tempo hoog vast houden was hem ook gelukt. In de tweede ronde gelost maar daarna door blijven knokken tot het eind. Julien (12pt), veruit de jongste in het groepje dat om de overwinning streed, nam soms brutaal de leiding over. Reed een keer weg toen het even stil viel. Bleef vol meerijden met de oudere Judah (14pt) die hij soms bijna loste. Alleen de sprint aan het einde was er teveel aan. Maar, echt een super race! Nik (18pt) liet de laatste ronden zien dat hij de sterkste was. Max (16pt) kon lang op een afstandje volgen maar uiteindelijk brak de veer.

Een schitterende race! Vooral omdat iedereen die er was, ondanks de regen, alles gaf! Klasse!

Ploegenspel
Vijf man hadden nog de wens om samen nog een ploegentijdrit te rijden als voorbereiding op de TTT bij HSV de Kampioen op zaterdag de 23ste. Vier rondjes knallen in formatie!

De truien
De leiderstrui werd een prooi voor Judah. De andere twee die vochten om dit been waren er niet, dan is er toch uiteindelijk maar een terechte winnaar! De blauwe trui is definitief uitgereikt aan Julien. Alleen op basis van vanavond was dat al meer dan terecht! En de rode inzet trui? Voor Marcus, vol overgave elke avond de wedstrijd in, zolang mogelijk standhouden, en vandaag ook zo lang mogelijk aanpikken als je gedubbeld wordt. Ik vind het geweldig!

De winnaars mogen de truien nu definitief ingelijst boven hun bed hangen!

Eindstand
Judah 67pt
Nik 62pt
Max 57pt
Briek 54pt
Isaac 53pt
Arnau 52pt
Julien 45pt
Greg 41pt
Silvan 32pt
Joep 32pt
Torben 23pt
Joshua 22pt
Loïs 20pt
Markus 16pt
Lieuwe 5pt
Melo 2pt

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑