Interclub WV de Amstel bij BRC Kennemerland

Afgelopen zondag was de laatste interclub van de regio. Normaliter natuurlijk op onze eigen Pieter Postbaan. Maar omdat er bij de omliggende verenigingen landelijke evenementen plaatsvonden en de interclub verplaatsen naar het stadshart van Amstelveen helaas niet lukte, is er gezocht naar een vereniging die zijn parcours beschikbaar wilde stellen. BRC Kennemerland hielp ons graag uit de brand en deze buitenkans om de wedstrijd te houden op een van de leukste parcoursen van het land lieten we niet liggen!

Aan het weer en de locatie lag het zeker niet, maar de opkomst viel een beetje tegen. Daar zullen we als clubs in de regio volgend seizoen eens goed over na moeten denken hoe we deze altijd leuke wedstrijden voor de beginnende renner kunnen behouden. Maar, die opkomst drukte de pret totaal niet!

Wedstrijden
Eerst een wedstrijd voor de jongsten. Categorie 1 en 2. Bij beide een Amstel renner aan de start. En beiden leverde een leuke strijd op. Bij de categorie 2 renners koos Melle direct de aanval wat Martí in de achtervolging drukte. In de tweede ronde waren de rollen omgedraaid. De stukken in de wind en heuvelop waren toch zwaarder dan gedacht. Martí trok zijn tempo de overige drie rondes door en won zo zijn eerste koers. Melle werd kort daar achter tweede. Bij categorie 1 werd de strijd pas in de laatste ronde beslist toen Jinz echt los kwam van Kees. Ook hier werd het parcours geroemd om zijn uitdagingen. Vier blije gezichten op het podium uiteindelijk.

Cat. 1
Jinz Roding (DTS)
Kees Vermeulen (Amstel)

Cat. 2
Martí Egberts Cicera (Amstel)
Melle Twaalfhoven (de Kampioen)

Bij de volgende categorie was de opkomst wel enorm. Maar liefst 16 renners aan de start voor 8 ronden op dit parcours. En lang bleef het nog wel bij elkaar. Sommige probeerden weg te komen. Aanvallen van Briek, Tristan, Hanna en Bram werden gezien. Uit het zicht zijn er vast meerdere renners die pogingen hebben gewaagd. De Dijkema vierling zal zich vast ook geroerd hebben. Heel leuk om te zien. En de jury en de commentator kon ze nog uit elkaar houden ook. Uiteindelijk ontstond er een kopgroep van 9 renners die om de winst gingen sprinten aangezien niemand definitief weg kon komen. Luuk en Hanna van de Kampioen gingen al vroeg de sprint aan maar konden de eindsprint van Briek niet weerstaan die de winst naar zich toe trok, voor Hanna en Joep die zeer knap naar een derde plek sprintte!

Cat. 3

  1. Briek Pelgrim (Amstel)
  2. Hanna van Ruiten (de Kampioen)
  3. Joep de Waal (Amstel)
  4. Luuk de Weers (de Kampioen)
  5. Tristan Planken (UWTC)
  6. Philip Jan van Rheenen (Olympia)
  7. Ian Pels (Olympia)
  8. Samuel Dijkema (Olympia)
  9. Bram Hoogland (Hoorn)
  10. Joshua Franschman (Amstel)
  11. Torben Flint Haring (Amstel)
  12. Olivia Pronk (DOK)
  13. Hugo Dijkema (Olympia)
  14. Thomas Dijkema (Olympia)
  15. Filip Dijkema (Olympia)
  16. Lieuwe Secherling (Amstel)

Na het inrijden van de oudere renners was het de beurt aan de categorie 4 en 5 renners om de strijd aan te gaan over 12 ronden. De eerste 4 of 5 aanvallen van Grigori konden nog gepareerd worden door de andere renners maar daarna was er geen houden meer aan. Een solo van 10 ronden werden uit de benen geschud alsof het niets was. Een glorieuze overwinning dus! De andere negen deelnemers namen elkaar om de beurt onder vuur, maar niemand kwam hier nog weg. Een sprint om de zege tussen de beide categorieën zou volgen. Wess hield hierin Luuk af voor de zege in categorie 4. In categorie 5 was de 2de plaats voor Niek in een spannende sprint. Arnau wist met een laatste jump nog 3de te worden.

Cat. 4

  1. Wess Roding
  2. Luuk Hartgers

Cat. 5

  1. Grigori Ivakhov (Amstel)
  2. Niek Floris (Hoorn)
  3. Arnau Egberts Cicera (Amstel)
  4. Bart Hof (de Kampioen)
  5. Isaac Caderius van Veen (Amstel)
  6. Judah Gunnink (Amstel)
  7. Twan Kempenaar (UWTC)
  8. Finn Oenen (de Kampioen)

Als laatste waren de oudsten aan de beurt. Een combinatie van categorie 6, 7 en nieuwelingen. Voor sommige een afsluiting van een lang seizoen, voor de ander de allereerste wedstrijd na een paar proeftrainingen. Dat wordt een uitdaging. Na een ronde lag het veld al helemaal uit elkaar. De drie nieuwelingen, nou ja twee, Pieter had zich als nieuweling ingeschreven terwijl hij categorie 7 is, draaiden de gas vol open vanaf de start. Er ontstonden allerlei kleine groepjes of eenlingen die allemaal volle bak aan het rijden waren. Dat is het voordeel van zo’n uitdagend parcours als bij BRC je kan helemaal opgaan in je eigen gevecht. Uiteindelijk was het Bodhi die alle andere renners bijna op een ronde reed. Alleen Pieter en Noery wisten dat te voorkomen. Hidde was de sterkste bij de categorie 7 renners. Nikolai Ivakov bij de categorie 6. Joep, die dus zijn eerste wedstrijd reed na drie proeftrainingen vond het zwaar maar leuk. That’s the spirit!

Cat. 6

  1. Nikolai Ivakhov (Amstel)
  2. Pien Rozenburg (de Kampioen)
  3. Tijn Berkhout (de Kampioen)
  4. Jelle van Ruiten (de Kampioen)
  5. Joep Heideveld (Amstel)

Cat. 7

  1. Hidde Schagen (de Kampioen)
  2. Filippo van Loon (Olympia)
  3. Mees IJlstra (DOK)

Nieuwelingen

  1. Bodhi Klein (olympia)
  2. Pieter Westbroek (DTS)
  3. Noery Weber (Olympia)

De tijden zijn hier terug te vinden: https://results.sporthive.com/events/PC2412154

Rest ons nog de ouders bij de oversteek, de jury, de commentator en de EHBO te bedanken. Maar vooral, Frank van BRC Kennemerland voor de gastvrijheid! Dank dat we deze leuke dag konden organiseren op jullie geweldige parcours. Dit smaakt naar meer!

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑