Zaterdag wegtrainingen vanaf 4 november

De lange nazomer is pas net voorbij en in oktober is er voor sommigen (even) rust. Maar vanaf zaterdag 4 November om 10.00 uur wordt er weer gestart met de Zaterdag Duurtrainingen. Kilometers wegtrappen en daarna met een voldaan gevoel onder de douche. Voor al onze wedstrijdrenners vanaf Nieuwelingen en ouder, dames en heren, dé manier om te overherfsten/winteren.

Een training die vorige jaren duidelijk in een behoefte voorzag met lekkere grote groepen.

Voor ieders veiligheid en om het zo soepel mogelijk te laten verlopen wel een paar instructies.

Vertrek en route
Er wordt iedere zaterdag vertrokken vanaf de Parkeerplaats bij Elsenhove (dus NIET bij De Haan in Ouderkerk). Vertrek is om 10.00 uur stipt . De GPX route staat: hier!
In principe wordt er een vaste ronde gereden van ca 85 km (met een paar afsnijmogelijkheden). Afhankelijk van weer/ consensus in de groep kan er afgeweken worden van de route en wellicht een kleine finale na Loenersloot. Ben je minder in vorm dan kun je na Woerdense Verlaat afslaan richting het noorden.

Doorgaan?
Dit is géén centraal geleide training, zoals de trainingen in de rest van het jaar (er wordt weer echt getraind vanaf 13 januari). Als er veel zijn, zijn er veel, is het slecht weer gaat het wellicht niet door of zijn er minder (kledingkeuze is altijd essentieel). Een eventuele afgelasting staat dan ook níet op deze site.

Richtlijnen: veiligheid en verantwoordelijkheid
Een paar richtlijnen waar iedereen zich wel aan moet houden:
– Duurtraining: kruissnelheid van 30 – 35 km per uur; geen bijzondere opdrachten, maar houd rekening met de wind en de grootte van de groep (harmonica – effect)
– bij grote groep worden de groepen bij vertrek gesplitst: maximale groepsgrootte omtrent de 10 (anders kom je ook nauwelijks op kop)
– Gedisciplineerd rijden, twee aan twee: opletten bij afgeven van kop; de sterkeren houden rekening met de minderen; en per groep is iemand de “koerskapitein”
– Verkeersregels worden gerespecteerd: fietspaden en verkeerslichten volgen,
– Waarschuw elkaar: duidelijk route aangeven, en waarschuwen voor verkeer en obstakels–
– Standaarduitrusting: clubkleding voor de herkenbaarheid; reservemateriaal (bandje, pompje), regenjack en wat te eten (!!); beter te veel mee aan kleding en eten dan koud en/of honger.
– Fiets is in goede staat; spatbordje is aangeraden
– Deelname is volledig op eigen risico

Hiermee kunnen we lekker bijkletsen, basis leggen en overwinteren om in januari de intensieve trainingen te kunnen gaan doen. Vanaf zaterdag 13 januari wordt er weer gewerkt met intensieve opdrachten o.l.v. trainers.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑