ACC Nieuwveen, de kop is er af!

Voor veel renners na afloop wellicht ook spreekwoordelijk. Modder, veel modder, water, zand én talloze dijkjes op en af; schuilen in Nieuwveen was niet mogelijk in deze aftrap van de ACC. En zoals bij elke cross kwamen hier ook de sterksten weer ‘naar boven drijven’, met winst bij de Dames en de 45+. De talloze buien die in de uren voorafgaand aan de wedstrijden overtrokken hadden het parcours op sommige stukken flink onder water gezet. Tegen bijna alle dijkjes op was niet meer te fietsen, en een enkele af was zelf lopend naar beneden sneller én veiliger. De passage langs de sloot na de finish, altijd oppassen daar. Net als bij die uitstekende tak, die gaat nooit meer weg. De Jeugd en Dames hadden nog wat buien tijdens hun wedstrijden, de andere categorieën hielden het droog. Maar was dat in hun voordeel?

Jeugd

Op een ingekort parcours,maar niet minder nat!, was de aftrap voor de Jeugd A en B. Marti Egberts Cicera behaalde een mooie derde plaats bij de A, met Kees Vermeulen op plek 6.  Briek Pelgrim reed naar stek vijf bij de Jeugd B. Bij de Jeugd C werd Gijs Dijstelbloem vierde, en Nikolai Ivakhov vijfde, Max Baars tiende.

Nieuwelingen

Podium voor Quinten de Jong, derde! Davin Huisjes werd als zesde genoteerd in de uitslag.

Dames

Bijna volledig Amstel bij de Dames. Rosan Koper reed, in een flink deelnemersveld overigens, overtuigend naar winst, Renée van Hout werd derde. Tessa Sandberg vierde en Ingeborg Kers achtste.

45+

Maar liefst zes Amstelrenners in de top tien, en de winst! Vooruit, de te kloppen man Ron Vroom moest helaas afhaken met terugkerende blessure bij het lopen. Niettemin won daarop John Behrens met overmacht op de nummer twee. Michael Breedt ging als de nummer drie mee op het podium. Daarachter hielden de Masters elkaar goed in de gaten. Binnen een minuut van elkaar: Pierre Deen 6, Coen Emmer 7, Simon Polstra 8, Auke Broex 10, Jan van Herwijnen 11 en Jan Dijstelbloem – kopstart & in slotfase fraaie salto – 12. Om in de gaten te houden: Roel Gerritsen is weer op de weg terug. Had als enige de slotronde als snelste afgewerkt.

Video: start van de 45+. In de rijrichting rechts was het snelst.


45-

De zon bleef schijnen. Lekker voor de toeschouwers en entourage, maar voor de renners een Modder alert. Want opdrogende modder kan funest zijn voor het materiaal: van vastlopende wielen in het frame tot afbrekende derailleurs. Het resultaat was een flink aantal DNF’s in de uitslaglijst. Geen Amstelwinst, wel top tien voor Koen Warnier (8) en Stephan Scherpenisse (9). Joppe van der Weerdt nog net in de top twintig (19).

Volgende week gaat het ACC-circus verder in ‘t Twiske, minder modderig, maar met het weer tegenwoordig weet je het nooit. Let op: dan weer de reguliere starttijden.

Uitslagen, klassement, kalender, foto’s: website ACC –  https://amscrosscomp.nl

MyLaps

 

 

Een gedachte over “ACC Nieuwveen, de kop is er af!

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑