ACC #2: Twiske goed gepland

Terwijl 11 van de 12 parcoursen van de ACC na een aantal dagen overvloedige regen ongetwijfeld in een modderbad waren veranderd, lag het mooie parcours in recreatiegebied Het Twiske hoog en droog te wachten op de honderden deelnemers van de tweede rit van de ACC 2023. Perfecte timing dus op de kalender zo vroeg in het seizoen. De Amstel-renners kwamen vandaag wat minder vaak op het podium dan in de Nieuwveense modder. Al maakte KJK de dag nog goed met een afgetekende zege.

De vraag is dus of Amstelrenners liever in de modder fietsen of op de Zanddijk van het Twiske. Het lijkt erop. Aan het parcours lag het overigens verder niet. Het parcours met zijn glooiende stukken, de trap, de dijkjes, de lange graslussen en héél veel “TV-bochten” kent voor de vaste ACC-deelnemers een geheimen meer. De Trappist doet immers al 13 jaar mee als organisator en het is elke keer weer gezellig druk en mooi op de Zanddijk.

Bij de Jeugd waren er mede door de herfstvakantie wat minder Amstelrenners, maar Marti Egberts (Jeugd A) reed net naast het podium (4e), en ook Briek Pelgrim (5e) reed een mooie uitslag. In de oudste Jeugd reden Nikolai Ivakhov en Max Baars zich in de top-10. Dat was ook zo bij de Nieuwelingen met Phaeroun Chaillou (6e) en Quinten de Jong op zijn nieuwe renpaard (9e). Bij de grote grote groep Dames was er met Rosan Koper dan de eerste Amstelrenner op het podium. Rosan werd 3e. Ingeborg Kers werd 6e en Anne van Berkel 7e.

Emmer sterk, KJK te sterk
De Masters en de 45- stortten zich weer met indrukwekkende pelotons het veld in. Bij de Masters kon John Behrens (winnaar in Nieuwveen) deze keer de nummer 2 van Nieuwveen (Rorik Schouten) niet bijbenen. Schouten nam meteen het commando en nam in de eerste drie rondes zoveel voorsprong dat hij in ronde 4 en 5 nog wat kon uitbollen en toch een minuut overhield op John die 2e werd. Daarachter was het verrassend Coen Emmer die zich aan het front meldde. Harde training, gecombineerd met een goede en stijlvolle bochtentechniek zorgden ervoor dat Coen afgetekend naar de derde plaats kon rijden. Bloemen, “dat was lang geleden”, aldus Coen.
Daarachter reden verschillende Amstelrenners nog naar de top-10: Auke Broex werd 5e, vlak voor Caspar Hermans op zijn supersonische nieuwe raspaard en de sterk rijdende Simon Polstra (7e). Niet in de top-10 Pierre Deen. Pierre had materiaalpech en moest vloekend al zijn concurrenten weg zien rijden.
In de 45- was er een zege voor Koos Jeroen Kers. Vrouw Ingeborg had hem al wat parcours info gegeven en daarmee kon hij in ronde 1 al snel voorsprong nemen op een groepje dat de hele koers op een kleine halve minuut bleef hangen. Sterk. Stefan Scherpenisse (11e) en Koen Warnier (13e) waren daarna de volgende Amstelrenners.
Volgende week is het klimmen op Snowplanet geblazen. Duimen voor een beetje droog weer, want anders wordt het ook glibberen.
Mylaps staat hier.

 

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑