ACC #3 goes Switzerland

Een oude crosswijsheid zegt dat het seizoen pas écht begint wanneer de wintertijd is ingegaan. Welke parcours past daar nou beter bij dan dat van Spaarnwoude, locatie Snowworld. Een prachtige groene weide met stevige hellingen en vloeiende afdalingen, de lange hoge trap (die elke ronde hoger leek te worden), de steile modderafdaling naar de sloot en voor de nieuwigheid een carrousel. Tel daarbij op de regen van de afgelopen week en je hebt een ouderwetse ‘Zwitserse moddercross’ in eigen provincie. Natuurlijk was daar Amstelsucces!

Het zwaartepunt van de ronde lag in de klim met de trap, die dit jaar niet (of toch een enkeling later op de dag?) via het zijpaadje omhoog kon worden gefietst. Gevolg was dat je schoenplaatjes vol met grind kwamen te zitten wat het inklikken bovenop bijna onmogelijk maakte, waardoor je vaak ‘los’ de hobbelige schuine hellingsbocht naar beneden (negative off-camber) moest nemen, geen pretje. De verrassende carrousel was direct na de start chaos, daarna was het een afwisseling tussen lopen en fietsen. Onderaan de steile en vooral vettige afdaling naar de sloot stond het publiek drie rijen dik, wachtend op glijpartijen, die wel/niet kwamen. Kortom een parcours waarbij je bij de les moest blijven.

De carrousel in de eerste ronde bij de 45 min

Jeugd

Bij de A-Jeugd eindigde Marti Egberts Cirera als derde en Kees Vermeulen als zesde. Teun Dijstelbloem noteerde een zesde plaats bij de B-Jeugd, verderop nog Marcus Lammers en Meerte den Otter in de uitslag. De gebroeders Ivakhov bezetten de vierde en vijfde plaats bij de C-Jeugd. Net in de top tien daar ook Gijs Dijstelbloem.

Nieuwelingen en Dames

Phearoun Chaillou streed sterk naar een zevende plaats, ook in de top tien op de negende plaats Quinten de Jong. Davin Huisjes – net over naar de Nieuwelingen – zat iets verder naar achter.

Ze wist bijna niet meer hoe het moest, maar precies op tijd wist ze het weer: crossen. Renée van Hout hield het materiaal heel en haalde zo een mooie eerste plaats. Anne van Berkel werd zevende, Suzanne Mulder veertiende.

45+

Meer dan veel Amstelshirtjes op de eerste rijen in het startvak. Wat zou dat opleveren? Pierre Deen kwam van achteruit gestaag naar voren. Mooie zesde plek. John Behrens was nog goed warm van zijn zaterdagcross (ja wel, Ahoy), maar moest wel genoegen nemen met een uitstekende tweede plek. Pierre op zes, dus Auke Broex niet ver daar vandaan op zeven. Jan Dijstelbloem had een parcours naar zijn hand dit keer: sterk tiende. Coen Emmer vorige week in ‘t Twiske nog op het podium, vandaag twaalfde, ook dat is cross. Pechvogel van de dag werd Simon Polstra wiens derailleur in de eerste ronde al afbrak.

45-

Geen nationale KNAW-cross dit weekend, het niveau ging direct een paar treetjes omhoog bij de 45 min. De top vier bezet door zeer goede landelijke rijders; Koen Warnier kwam met een achtste plek uitstekend voor de dag. Ook Stephan Scherpenisse (foto) mooi bij de eerste twintig.

Foto’s door Kristel Nijssen

Volgende week geen cross. Op 12 november gaan we naar de Bigspotters Hill in Hoofddorp. Dat belooft wat.

Alles op een rij

Uitslagen, foto’s en de nieuwscolumn: https://amscrosscomp.nl/

De foto’s van Dick Visser: https;//dickvisser.nl/photos/acc/2023/03

En na afloop?

Na het vertrek van de ACC-Teletubbies bleef er Kunst over.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑