ACC#4: Big Spotters Hill maakt indruk

De deelnemers in de ACC hadden vorige week een weekendje vrij, maar deze zondag was het weer volle bak cross. En dat op een prachtige toevoeging aan de ACC: de cross op de grote piramide op het oude Floriade terrein bij Vijfhuizen. Ondank de record hoeveelheden regen van de afgelopen weken was het eigenlijk nog een best goed berijdbaar parcours.

Het parcours combineerde het mountainbike parcours (veel soort van verharde grindpaden) met de grote heuvel en ook nog wat modderstroken door het Haarlemmermeerse Bos. Vooral de steile schuine-wand-afdalingen zorgden voor spannende momenten en niet iedereen kwam er ongeschonden uit. Een kort overzicht van de Amstel-prestaties.

In de allerjongste Jeugd mocht Marti Egberts zijn eerste zege optekenen van deze ACC. Marti zat er al en paar weken tegenaan, maar nu was het raak! Kees Vermeulen knokte zich naar plaats 9. In de iets oudere Jeugd reden Briek Pelgrim (7e) en Torben Haring (11e) een steady koers. In de oudste Jeugd klopte Grigory Ivakhov (8e) zijn concurrent Gijs Dijstelbloem (9e). Het was overigens mooi om te zien hoe onverschrokken de Jeugd-renners de steile afdalingen namen. Bij de Nieuwelingen rijdt Phaeroun Chaillou steeds beter. Hij werd nu 4e, Quinten de Jong 6e en Davin Huisjes 11e. In de Dames klasse waren sommige pakjes opvallend bruin na een schuiver. Misschien dat Tessa Sandberg dáárdoor het podium miste (4e). Anne van Berkel werd 9e.

Bij de 45+ veel Amstel-toppers en die kwamen er niet allemaal ongeschonden uit. Serge van der Putten brak al voor de koers zijn ketting (DNS), Auke Broex brak hem tijdens de koers (kon – weliswaar kansloos- nog wel door na een andere fiets mee te grissen) en Jan Dijstelbloem schoof ondanks alle waarschuwingen toch onderuit op het gladde bruggetje (DNF).
Vooraan was het John Behrens die weer de zege naar zich toe trok. Pierre Deen moest Roy Band (2e) wel laten gaan maar was zeker tevreden met zijn derde plaats. Coen Emmer reed ook weer een mooie top-10 klassering: 8e. Simon Polstra hield de boel wel heel (hij werd 11e).
In de 45- reed Koen Warnier wel naar de top-10 (5e). Verder is het nog een beetje wachten totdat de Amstel-wegtoppers uit hun off-season zijn. Naar verwachting zal een aantal “grote namen” er in Ouderkerk weer bij zijn. Volgende week het grote strandspektakel langs de Ouderkerker Plas. Weer zo’n mooie rit in de ACC.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑