Meer cross, nationaal en internationaal

Is er ook cross buiten de ACC? Ja zeker, nationaal én internationaal zelfs, mét Amstelrenners. Het wordt wellicht wat onderbelicht in de berichtgeving, maar wekelijks rijden er Amstelcrossers in de KNWU-wedstrijden. Sommigen zelfs een dubbelprogramma.

Hilversum

Zo stonden er zaterdag in het bos tussen Hilversum en Laren toch maar een mooi aantal Amstelrenners aan de start. De Amateurs en de Masters hielden het nog relatief droog, de renners daarna werkten het bos- en zandparcours af in de stromende regen.
Bij de Amateurs zien we Stephan Scherpenisse terug middenin de uitslag. Bij de Masters tekende John Behrens voor de beste prestatie, 22e. Al blijft het voor hem ‘wennen’ dat hij nationaal ineens een van de velen is. Jan van Herwijnen en Dolf Kloosterziel streden gezamenlijk in de achtergrond. Geen Michael Breedt, plicht Ouderkerker Cross riep en hij had vorige week in Almelo en Nijverdal gereden.
Bij de Nieuwelingen reed Quinten de Jong mooi mee in het laatste kwart van het startveld.
Jente Koops doet het iets minder dit seizoen, maar zelf is ze niet minder. Meer dan goed op plek 12 bij de vrouwen.

Jente zaterdag in de stromende regen in Hilversum. Foto door Björn van der Schoot

Maxime Takken werd bij de Nieuwelingen vrouwen knap vijfde. Zoek niet naar haar Amstelshirt, ze crosst voor het team van Gerard Keijzer, op de weg rijdt ze onder onze vlag. Net als haar oudere zus Roxanne.
Aan het einde van de dag, het werd al donker, reed Thomas Landman bij de Junioren naar plek 31.

Wereldbeker Troyes

Het is nog wat wennen, maar onze club is ook ‘vertegenwoordigd’ in de wereldbekerwedstrijden. Afgelopen zondag stond de manche in Troyer op het programma. Een opdrogende moddercross, taludjes, switch backs en veel schuine kanten. Michiel Mouris (Jun) was geselecteerd door de bondscoach, evenals Roxanne Takken (Jun v).

Michiel is eerstejaars Junior en komt uit voor het Orange Babies Cyclingteam van Frank Groenendaal. Vorige week zaterdag werd hij heel knap derde in de loodzware technische moddercross van Niel. Afgelopen zondag eindige hij als 33e. Omdat leeftijd in zijn categorie nog veel verschil maakt: zevende 16-jarige.
Roxanne was minder fortuinlijk in Troyes. Ze viel hard, gelukkig geen grote schade. Een goede uitslag naar waarde zat er niet meer in, 39e.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑