ACC Olympia: glijden en glibberen

Voor de 7e rit van de ACC 2023 trokken de crossers naar het aloude crossparcours op Sloten, bij gastheer ASC Olympia. En na wat uitstel door vorst- en ijzelperikelen konden de koersen gelukkig gewoon doorgaan. Voor De Amstel was er een zege voor Renée van Hout (nu wel) en enkele ereplaatsen.

‘s-Ochtends vroeg was het onderweg naar Sloten al snel duidelijk dat het even afwachten werd hoe het parcours er bij zou liggen. De straten en stoepen in de omgeving waren spekglad en ook op de wegstukken en vooral de dijkjes lag het cross-parcours er ijzig en glad bij. Zout- en zand strooien en wachten op hogere temperaturen was de beste oplossing, én hier en daar het parcours en beetje omzetten (credits voor mensen als o.a. Rinus en Chris van de ACC-organisatie, die dat toch steeds met verve doen!). Met wat vertraging konden uiteindelijk alle wedstrijden gewoon verreden worden en dat was fijn.

Het parcours veranderde daarbij in de loop van de dag van glad naar ouderwets glibberig (want de bovenlaag ontdooide) en de banden met wat meer profiel waren zeker nodig. Dat leidde ertoe dat in de meeste categorieën de usual suspects weer op het podium stonden.

Jeugd, Nieuwelingen en Dames
Renée van Hout revancheerde zich voor haar missertje van vorige week en gaf haar Cube nu wel tot over de streep de sporen. Met een voorsprong van 10 seconden was dat ook wel nodig. Ze reed de laatste drie ronden precies dezelfde tijd (!) en deze keer was het genoeg voor de winst. Tessa Sandberg was de zesde dame.
Nieuweling Phaeroun Chaillou pakte ook zijn eerste podiumplaats van het seizoen. Quinten de Jong werd 6e. In de C-Jeugd reed Bij de jongste Jeugd was Nikolai Ivakhov 5e. Ze mochten allemaal extra lang van het parcours genieten.
Marti Egberts weer de beste Amstel-klepper in de A-Jeugd (en nog steeds de leider in de ACC)  en Briek Pelgrim knokte zich naar plek 5 in de B-Jeugd, net voor de steeds beter rijdende Marcus Lammers.

Amstel-Masters in de achtervolging
De Masters van De Amstel staan wekelijks met één of meer ervaren mannen op het podium. Ook nu weer, maar winnen lukt al twee weken niet. Noord-Hollander Rorik Schouten is op zijn mountainbike met smal stuurtje een maatje te groot lijkt het. Na de start reden John Behrens en Coen Emmer nog heel even op plaats 1 en 2, maar Schouten nam daarna het commando om langzaam ruim weg te lopen en de winst te pakken. John Behrens schudde Coen af die vervolgens weer door Pierre Deen werd opgepikt. John werd 2e en Pierre (3e) wist in een spannend sprintje Coen nipt achter zich te houden. Daarachter maakte Auke Broex de top-5 compleet en was er een speciale vermelding voor Serge van der Putten (27e) en Sander Boerkamp (12e). Sander vanwege zijn rentree in het veld, en Serge omdat hij na vijf (5!) DNF’s eindelijk de eindstreep wist te bereiken. Dat smaakt naar meer, voor beiden.

Eekhoff te sterk voor Niek Voogt
Niek Voogt pakte vorige week de overwinning na een epische strijd met KJK, en ook nu mocht hij op het podium, maar niet als eerste. Nils Eekhoff ging te hard voor Niek. Eekhoff won met meer dan ruime voorsprong.  Lang zat Thomas Monkelbaan (Kampioen) op korte afstand, maar uiteindelijk liep Niek toch langzaam uit naar de tweede plaats. Deze weke werd bekend dat Niek volgend jaar voor het conti-team van parkhotel rijdt, ook mooi!
Koen Warnier werd 5e en Stephan Scherpenisse 10e.

Alle uitslagen op de site van de ACC, en hier!

Volgende week vast weer meer modder….Ulysses!

 

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑