Crossen buiten de regio

De ACC-wedstrijden zijn voor de meeste crossende Amstelrenners vaste prik op zondag. Maar daarbuiten zien we ook met regelmaat Amstelshirtjes in de KNWU-crossen voorbij komen. Een terugblik op de afgelopen weekenden met het Drentse Wijster en de Bultcross in Leiden.

De VAM-berg in Drenthe behoort zo langzamer hand tot de plek in Nederland waar elke wielrenner een keer geweest moet zijn. Voor het crossende wielerdeel gaat het ook die kant op. Op 25 november lag er een bijzonder fraai en zwaar crossparcours klaar op de VAM-berg met uiteraard alles er in: modder, klimmen, dalen én veel schuine kanten. Bij de Junior vrouwen won Roxanne Takken (Amstellicentie, shirt team Offroad cycling Ter Aar) met overmacht. Haar jongere zus Maxime (idem uitkomend) kwam bij de Nieuwelingen ten val, maar vocht zich terug naar plek zeven. Bij de Junioren zien we Thomas Landman op plek 18 terug, sterk landelijk. Fabio Valerio niet ver daarachter op 22. Ook Vincent van Spijker maakt de reis, naar plek 34.

Zoek nog niet naar Michiel Mouris. School en trainingsweek hadden voorrang. Eerstvolgend is 7 december in Rucphen en komende zaterdag in het Belgische Essen.

De Nationale Bultcross in Leiden afgelopen zaterdag en zondag was tévens het Regiokampioenschap West. Dit zijn de kampioenschappen voor renners met woonplaats** (onthoud dit) in de provincies Noord*- en Zuid-Holland. De ondergrond was ondertussen in de staat van een milde Nederlandse winter met in de ochtend vriestemperaturen, in de middag dooi en dus modder. Zeker op de voormalige stortplaats de Bult kan het dan behoorlijk vies worden. Speciaal voor de cross mocht de hele berg worden gebruikt. De betekende weer stevige klimmetjes & steil omlaag en (negatieve) schuine kanten (bochten). Kortom een uitdagend parcours.
Bij de Nieuwelingen won Maxime Takken op zaterdag het Regiokampioenschap. Zus Roxanne deed hetzelfde zondag bij de Junioren. Jente Koops werd daarbij heel goed tweede. Bij de Junioren zien we Fabio Valerio en Vincent van Spijker weer terug. Fabio glibberde naar plek 20, Vincent haalde helaas de finish niet.
De Masters in bescheiden opkomst mochten in alle vroegte de dag openen. Michael Breedt reed nog dik top tien en zag de overwinning in het RK al voor zich. Maar dat was buiten de grillen van zijn rug gerekend. Nog wel een derde plek op het RK 40+ kunnen behalen. Jan van Herwijnen (* Bussum) ging na een voorzichtige start zo wat per minuut beter rijden. Een hoge uitslag zat er niet meer in, wel de gebruikelijke plek achter de mede 50-plussers. Even leek het erop dat hij als derde het podium RK 50+ op mocht, na Rotterdam en Pijnacker. Totdat de speaker subiet zei dat Bussum niét in Noord-Holland ligt. Later is die geografische fout met hulp van Google hersteld, maar de medaille was toen al gaan vliegen.

**PS: of is het nu toch de plaats van je vereniging in de Regio?

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑