Ulysses: geen verrassingen

Rit 8 van de ACC 2023 vond weer plaats op het bekende gezellige rondje in Amsterdam-Noord. Voor veel Amstel-renners leverde dat mooie uitslagen op. Zo mochten Renée van Hout, John Behrens en de weer eens aanwezige Dylan Groenewegen op het hoogste treetje plaatsnemen, maar er waren er meer die goed reden. Verslag van een dagje crossen.

Het is bekend: ARC Ulysses heeft een lange historie in het Amsterdamse veldrijden. En dan weet je dus ook wat je eigenlijk elk jaar krijgt: een lang uitgestrekt parcours op en langs het wegparcours met daarin de altijd in de kuiten bijtende brug, maar ook een soort van wasbordje en andere hobbels, en uiteraard ook minstens één onvervalste blubberstrook (waar deze keer de fiets op de nek het snelste was). Vergeet niet de verschillende verraderlijke bochtjes en je hebt alle mogelijkheid om je even helemaal uit elkaar te trekken. Dat deden de deelnemers dus in grote getalen.

Jeugd, Nieuwelingen, Dames

Dame Renée van Hout heeft de smaak te pakken. Nadat ze landelijk al een keer top-10 reed reed ze nu ook ruim voor haar tegenstandsters naar de zege. Rosan Koper werd 4e.
Zowel bij de A-jeugd als bij de B-jeugd stond er geen Amstel op het podium. Briek Pelgrim werd 4e in de B en Marti Egberts 5e in de A (en goede zaken in het klassement). In de C Jeugd was er brons voor de sterk rijdende Nikolai Ivakhov. Ook een derde plaats was er (weer) voor Phaeroun Chaillou, net voor Quinten de Jong. Beiden staan nu resp. 2e en 3e in het klassement.

Masters en 45-: bikkelen
In de 45-plus-klasse waren weer veel Amstel-shirtjes in de voorste gelederen. En na een aantal overwinningen van Noord Hollander Rorik Schouten was het voor John Behrens wel weer eens lekker om deze keer te winnen. Hij moest daar wel hard voor werken, want Schouten had weer een blitz-start en leek naar de zege te soleren. Maar het zware parcours zorgde ervoor dat het toch weer samenliep en ook Michael Breedt hield de aansluiting. In de laatste twee ronden was onze Amerikaanse vriend toch ruim de sterkste voor Schouten en Michael. Daarachter werd de teruggekeerde Sander Boerkamp (5e) nipt geklopt voor plek 4 en ook Auke Broex (6e) reed een sterke koers daar vlak achter. Pierre Deen (7e) en Coen Emmer (8e) moesten deze keer een duidelijk gaatje laten maar handhaven zich in de top van het klassement. Jan Dijstelbloem reed weer eens in de top-20, maar liet wel een rood spoor achter. Hij nam een listig bochtje te scherp, precies in de doornen struiken.
Net als bij de Masters waren de verschillen in de 45- klasse ook erg groot. Zeker met prof Dylan Groenewegen aan de start die er vanuit het vertrek een doorgedreven training van maakte. Voor hem weinig tegenstand, maar hij hield ook vanaf begin tot einde “druk”. Mooi om te zien.
Koen Warnier (klassementsleider) reed weer stabiel naar plek 4 en Stephan Scherpenisse reed naar een sterke 7e plaats. Volgende week mag iedereen naar de natte polders in de Wijdewormer. DTS dus.

Uitslagen: Mylaps staat hier.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑