ACC #9 DTS gewoon zwaar (met al het loopwerk) (update stand)

Het verhaal gaat dat het parcours rondom sportpark Kalverhoek weleens zo modderig is geweest dat het niet meer berijdbaar was voor jong én oud. De organisatie moest met lede ogen toezien hoe de wedstrijd werd afgelast. Dit keer gelukkig andere omstandigheden: een paar dagen geen regen en een lekker windje op zondag maakte de diepe Zaanse polderklei best goed berijdbaar. Gelopen moest er zeker, en dat konden de ACC’ers van De Amstel.

Waar ging de weg naartoe? Via een lekkere brede asfaltweg de brug op, scherp rechts de modder door naar de trap. Vervolgens wat draaien en keren in de ‘speeltuin’ van DTS. Terug het wegparcours op naar de lange loopstroken achterin. Onderweg ook nog twee balkjes. Daarna de brug weer op, bovenop scherp rechts een korte duik de diepte in. Paar keer het taludje op en af om daarna af te stormen naar de zwaarst berijdbare modderstrook achter start/finish. Gewoon zwaar.

Jeugd

De Jeugd mocht het gelukkig met een ingekorte versie doen, ook zwaar zat. Bij de A reed Marti Egberts Cirera naar plek 7en  Kees Vermeulen naar plek 11.
Bij de B zien we Briek Pelgrim op plek 6, Torben Haring op 13 en Marcus Lammer op 14.
De C-Jeugd deed het met Nikolai Ivakhov op 5 en broer Grigori  op 7. Arnau Egberts Cirera noteerde plek 14.

Nieuwelingen

Phearoun Chaillou was beste Amstelnieuweling op plek 6, op het lange parcours ondertussen. Daarachter Quinten de Jong op 9.

Dames

Jente Koops was weer terug (op het podium) met plek 3. Rosan Koper op 5 en Ingeborg Kers mooi binnen de top-10 met een negende stek.

45-plus

Mudmasters, zo mag je ze best noemen. Dik zestig man aan het vertrek bij de 45+. De meeste ogen gericht op Michael Breedt, Rorik Schouten (HRTC) en John Behrens. Al snel werd duidelijk dat Michael over de beste benen én techniek beschikte. De rug hield het en ook de oliedruk in de linker shifter bleef vandaag wel steady. Met kleine voorsprong op Rorik en wat meer op John kon hij zegevieren. Daarachter Pierre Deen op 4, Auke Broex op 6,  en Coen Emmer op 9. Herintreder Sander Boerkamp is wekelijks bezig met een gedegen opmars. Als een volleerde ‘ScrumMaster’ wist hij weer telkens tijdens de koers wat plekken op te schuiven. Dit keer eindigend op plek 5!
Speciale vermelding voor Jaap van der Grinten: hij hield met beleid zijn materiaal heel én wist daardoor in de finale flink wat plekken op te schuiven. En Serge van der Putten: zijn materiaal was op orde gemaakt, alleen die schoenen, daar was iets mee …?

45-min

Koen Warnier met een prima vierde plek eerste Amstelrenner. Stephan Scherpenisse weer heel goed binnen de top-10 gebleven met een achtste plaats. Verderop in de uitslag zien we Max Bergsma net binnen de top-20 en Sam Hutzezon net er buiten. Opvallende naam met een DNF: Koos Jeroen Kers. Wat zou er gebeurd zijn? (Zie comment)

Vooruitblik eindzeges Competitiestand

Met nog twee ACC-wedstrijden voor de boeg (24 december en 7 januari) is het interessant om eens een blik te werpen op de Competitiestand.

Bij de Nieuwelingen staat Quinten de Jong op een niet geheel onbedreigde tweede plaats. En Phearoun Chaillou staat met gelijk aantal punten op nummer drie nu als vierde.

Bij de Dames hebben Renée van Hout en Rosan Koper net te veel wedstrijden gemist (keuzes maken) om kans op het podium te maken. Tenzij er wonderen gebeuren.

Bij de 45+ daarentegen staan Coen Emmer en John Behrens resp. eerste en tweede met gelijk aantal punten. Met Pierre Deen op vijf en Auke Broex op zes zitten zij nog op de zakdoek voor kans op het podium. Alles zal ervan afhangen hoe de heren de kerstdagen en de jaarwisseling verteren!

Koen Warnier staat fier aan de leiding bij de 45-min. Met Stephan Scherpenisse stevig op drie. Niet te gek doen en gezond blijven is het devies voor de youngsters.

Volgende week gaan we naar Sloten, de WV Amsterdam. Benieuwd wat dat ons brengen gaat.

Uitslagen: Mylaps

Website ACC met de (dinsdag)column van Pierre, uitslagen, tussenstand en foto’s.

Kristel Nijssen was er ook, bekijk haar gevoel voor timing bij de 45+: https://myalbum.com/album/YHUeeS4Sk6kJ/

Een gedachte over “ACC #9 DTS gewoon zwaar (met al het loopwerk) (update stand)

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑