Finale ACC bij UWTC: voor de snelheidsduivels, nou bijna dan

Na een korte break tijdens de kersperiode was het zondag weer tijd voor de moddervrouwen en -mannen voor hun laatste rit in de ACC. Niet voor iedereen even gemakkelijk om het spreekwoordelijke lijntje weer strak te krijgen; echt rusten doe je ná het seizoen. Na de zorgelijke berichten eerdere deze week dat het crossparcours van UWTC deels onder water stond, werd er met spanning uitgekeken hoe het parcours er bij lag. Het viel mee. Het is hier al vaker ter sprake gekomen, ook de ACC beleefde (één van) de natste editie(s) ooit. Bijna elke cross was het raak. Gelukkig wist half oktober nog niemand dat Nieuwveen slechts een opmaat was voor wat komen ging. Vrijdagmiddag voltrok zich echter het wonder, de wind ruimde naar het noorden en later oosten, hiermee kwam dan eindelijk de droge en vooral koude lucht onze kant op. Ook brak de zon weer eens door. Kortom prima licht winters crossweer, de been- en armstukken konden weer aan (en die behoren niet af te zakken)!

Wat stond er op het menu behalve de koude en ‘dikke’ wind? Een korte startstrook met scherpe bocht naar links het dijkje op. Daarna op en af gevolgd door de lange zuigende grasstrook naast het parcours. Het hek door en hop naar de ‘cross-ballenbak’ van UWTC. De natste stukken waren eruit gehaald, maar genoeg ander vertier: diepe moddersporen, taludjes, verminkt wasbord, verharde zandbak en het vinnige grindklimmetje tegen de container op. Daar was het noodzaak om te blijven fietsen, want geheid kreeg je daarna je schoenen niet meer ingeklikt. Langs de BMX-baan en terug naar het wegparcours racen over het asfalt, al dan niet in het wiel, scherpe draai en weer terug via de glibberige kant. Vlak voor de brug een fraai bedacht afstapje gevolg door een trap. Tijdig terugschakelen om daarna de brug verder op te fietsen. De snelle slotmeters naar de finishlijn eindigden met felle wind op kop.
De redactie kijkt even naar de dag- en einduitslagen van onze clubgenoten

Jeugd
De Jeugd had een vaste kern van deelnemers met wekelijks mooie pelotons. In de jongste Jeugd stond Marti Egberts lange tijd aan de leiding van het klassement maar uiteindelijk moest hij toch twee Kampioen-renners voorlaten. De derde plaats was een mooie beloning. Ook Kees Vermeulen werd beloond voor zijn harde werken elke week: 7e.
Bij de iets oudere Jeugd (B) waren Briek Pelgrim en Torben Haring meestal actief. Voor Briek leverde dat een 7e plaats op en voor Torben de 10e plaats. Marcus Lammers had halverwege de ACC een paar mooie uitslagen en werd 12e.
Bij de C-Jeugd waren de Ivakhovjes het best geklasseerd. Nikolai werd 8e (met één keer een podiumplaats) en Grigori eindigde als 9e. Max Baars en Gijs Dijstelbloem waren net als Isaac Caderius wat minder regelmatig aanwezig en eindigden wat verder in het klassement.

Nieuwelingen en Dames goed in de prijzen
Bij de Nieuwelingen reed vooral tweedejaars Phaeroun Chaillou aan het einde een paar podiumplaatsn. Quinten lukte dat één keer maar eindigde na een regelmatig seizoen wel als 2e, net voor Phaeroun (3e). Kan een afbeelding zijn van 4 mensen en tekst
Bij de Dames reed Renée van Hout (9e) steeds sterker en beter (met 4 winst – zeker na de investering in een nieuw renpaard), maar miste ze er ook een paar en werd ze 9e. Het meest constant was Rosan Koper (5e). Tessa Sandberg werd 10e, Ingeborg Kers maakte er steeds een familieuitje van (11e), Anne van Berkel 12e en Josefien van Beek 13e.

Amstelmasters verdelen de prijzen
In Uithoorn won John Behrens zijn zoveelste cross, deze keer met voorsprong op de steeds beter rijdende Sander Boerkamp. In het eindklassement was John dan ook met overmacht de winnaar, vóór het Noordhollandse buitenbeentje Rorik Schouten, gevolgd door Pierre Deen (3), Coen Emmer (4) en Auke Broex (5). Meervoudig winnaar Michael Breedt stond niet bovenin het klassement door een paar no – shows. Al met al was De Amstel weer goed aanwezig bij de oude mannen.
In de 45-min klasse was Koos Jeroen Kers weer een keer de sterkste na een duel met thuisrijder Menno van Capel. Koen Warnier werd 6e en daarmee 2e in het eindklassement. Stephan Scherpenisse was ook wekelijks aanwezig met steeds plaatsen net binnen en net buiten de top-10. Stephan werd 5e in het eindklassement.

De winnaars en prijswinnaars werden geëerd met bloemen en geldprijzen of bekers. Altijd mooi om te bewaren. De ACC – 2023 zit er op: de fietsen kunnen bijna opgeborgen worden. Nog even voorbereiden op het NK en het CK.

Alle info, uitslagen en klassementen staat op

HOME

HOME

 

 

 

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑