Veldrijden (inter)nationaal: het NK nadert

De afgelopen weken waren Amstelrenners ook present in de internationale en nationale crossen. Alles ter voorbereiding op het naderende NK in Hoogeveen aanstaande 13 en 14 januari.Over het NK na volgend weekend veel meer op deze site. We blikken nu (onvolledig) terug op de laatste crossen.

Zaterdag 23 december stond Michiel Mouris namens Parkhotel-ZZPR.nl-Orange Babies Cycling Team aan de start bij de Wereldbekercross van Antwerpen, uitkomend als Junior. Een lastige zandcross met veel technische passages. Hij schrijft:  ‘Na een week lang flink verkouden te zijn geweest, was het een beetje afwachten hoe het ging. Ik had een slechte eerste ronde, maar daarna weer heel goed door kunnen schuiven. Bleef echt wel heel goede rondetijden rijden. 12e geworden. Zeker tevreden, maar met een betere eerste ronde zat er zeker een mooie top 10 in.’

Op woensdag 27 december reed Michiel in Heusden Zolder. Dat ging erg goed: ‘Ik kwam eigenlijk direct in een groepje voor plek 4 te rijden. Was niet sterk genoeg om aan te sluiten bij de eerste 3. Ik kon elke ronde wel wat verschil maken in mijn groep. De laatste ronde daarna doorgetrokken en de rest zo net voorgebleven. Niet helemaal tevreden met vandaag. Toch nog wel een beetje verkouden en niet helemaal op m’n best. Ik heb besloten om vanwege de verkoudheid donderdag niet te starten in Diegem.’
Op 30 december de bekende Vestingcross in Hulst. Michiel startte wel maar was nog niet goed hersteld. Wijselijk besluit voor een DNF.

Des te sterker kwam hij afgelopen zondag terug in Zonhoven, bekend om de diepe zandafgraving. Heel knap werd hij daar vierde!

Renée van Hout toonde eerder al ambitie om meer nationaal te gaan rijden. Op 24 december zakte ze af naar Reusel, tegen de Belgische grens, om aldaar in een mooi bosrondje heel goede tweede te worden. De beloofde veel voor het NK. Want helaas is Renée geblesseerd geraakt na een ongelukkige val over een veerooster, hierdoor is ze de komende tijd uit de running.

Tweede Kerstdag is Norg vaste prik op de kalender. Zo waar een redelijk droge bosronde. Jente Koops stond weer aan de start, ze reed naar een 14e stek. Bij de Masters stapte Michael Breedt in de camper naar het noorden. Hij gaf zichzelf een prima negende plek cadeau.

Roxanne Takken was net als Michiel ook aanwezig in Antwerpen. Het zand ligt haar wellicht toch minder dan de modder. In een sterk internationaal deelnemersveld bij de Junioren werd ze 41e. Afgelopen zaterdag de losse cross in het Vlaamse Gullegem. Modder! Roxanne reed/liep hier naar de mooie vijfde plaats. Haar zus Maxime wist de Nieuwelingenwedstrijd winnend af te sluiten. Eerder in Hulst op 30 december behaalde zij al een knappe vierde plaats.

Het zicht op het einde van het seizoen is altijd een goed drive om er het maximale uit te halen. We gaan het zien.

 

 

 

 

 

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑