Clubkampioenschap Cross: Niek Voogt weer de beste

De eerste clubtitels van het jaar zijn zondag weer traditioneel vergeven in het CK Off the Road, editie 2024. Op de voorlopig laatste winterse dag was het een cross op een hier en daar listig parcours met sneeuw, ijs en opgevroren sporen. Er moest even geïmproviseerd worden, maar uiteindelijk lag er toch een redelijk veilig parcours waarop mooie spannende koersen verreden werden.

Na een winterse week was het ook op Sloten zoeken naar de juiste (en veilige) sporen. IJs op de wegstukken maakte zoals gemeld enige improvisatie nodig. De organisatie probeerde eerst nog een en ander met zand en wegscheppen te regelen, maar dat was onbegonnen werk. Gevolg: de “Olympia lus” geschrapt en lange (sneeuw) grasstukken waar de bevroren sporen de belangrijkste hindernis waren. Ook was het wel/niet opfietsen van het talud bij de brug een groot voordeel om de koers in je voordeel te beslissen. De één voelde zich een Bambi op het ijs, de ander blies onverrichter zake de aftocht. Maar goed, uiteindelijk reden er een kleine 40 onverschrokkenen hun CK. En concludeerden ze: uiteindelijk was een MTB met brede banden wellicht wel de optimale fiets opstelling.

De Jeugd

De Jeugd startte in de categorieën A, B en C, die respectievelijk 2, 3 en 4 ronden reden. Marti Egberts mocht voor Kees Vermeulen bij de A het podium op, terwijl Briek Pelgrim na een heel spannende strijd Marcus Lammers en Torben Haring maar héél nipt wist voor te blijven.
In de oudste categorie leek Gijs Dijstelbloem een beslissend gat te hebben geslagen op de gebroeders Ivakhov, maar oh, drama, wellicht dacht Gijs al aan de zege, maar hij verloor de macht over het stuur en viel waardoor Grigori Ivakhov hem weer voorbij kwam en dat ook vast hield. Derde werd Nikolai Ivakhov.

De overigen (m/v)
In de ACC start iedereen altijd in zijn/haar eigen categorie, en daarom is het mooi dat in het CK eens bekeken kan worden hoede verhoudingen echt liggen. Hoewel, echt, er waren er die wel naar het einde van het CX-seizoen snakken en sommigen voelden zich gewoon niet zo thuis op het glibberige parcours.
In ieder geval waren het Niek Voogt en Koos Jeroen Kers die vanuit het vertrek samen de kop namen. KJK reed een paar ronden aan de leiding, maar het was Niek die op het steile talud steeds naar boven reed en een gaatje sloeg. In de laatste ronde was dat gaatje steeds 5 – 10 seconden en KJK kon het net meer dichten: Niek prolongeerde daarmee zijn clubtitel van 2023 en liet zien dat een enkeltje Maastricht de dag ervóór (met de fiets, wind tegen, bij 0 graden) hem niet deerde. Achter de eerste twee werd Tim Schreurs op heel knappe wijze vierde overall en 3e bij de 40 – min. Dat zag eruit als serieus veldrijtalent.
Een ander bestuurslid, Sander Boerkamp, werd 3e overall en zette de stijgende lijn van zijn korte ACC-seizoen door. Ruim voor concurrenten John Berends en Michael Breedt pakte hij de Masterstitel.
Met bloemen voor Koos kon Ingeborg Kers kennelijk niet achterblijven: zij pakte de damestitel. Met een slimme en snelle start nam Ingeborg de leiding en hoewel Else Dekker (nieuw lid) niet heel ver zat wist Ingeborg zonder al te grote foutjes de titel te grijpen. Lisanne Immerzeel pakte het brons.
Bij de jongeren (Nieuwelingen en Junioren) een beperkte opkomst: Quinten de Jong was wel de beste, met Vincent van Spijker op afstand tweede.
Mooie foto’s van Wouter de Jong zijn hier! te zien.

Uitslagen staan hier: Uitslagen Clubkampioenschap cross 2024 (1)

en op Mylaps staat hier.

Organisatie en jury, heel veel dank! Nu op naar de weg. Let op: het CK Weg wordt verreden op zaterdag 30 maart.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑