Zaterdag wegtrainingen

De maanden november en december is er op zaterdagmorgen door velen weer lekker meegetrapt met de duurritten. Vanaf zaterdag 13 januari is er weer begonnen met de wegtrainingen voor de wedstrijdrenners met wat meer intensiteit. Het vertrek is elke zaterdag tot eind februari stipt om 10.00 uur. Verzamelen op de parkeerplaats bij Kinderboerderij Elsenhove, zelfde plek dus.

Opzet trainingen:
De trainingen zijn duurtrainingen, met een paar stukken intensiteit met opdrachten waarbij de groep in groepen van maximaal ca 8 renners wordt verdeeld. Er wordt in principe een vaste  route gereden van 3 uur, maar kan iets wijzigen afhankelijk van de weersomstandigheden en de groep. Er wordt flink doorgetrapt en zeker in het voorjaar met wind, soms kou en nattigheid wil het behoorlijk pittig zijn. Zorg dus dat je fit en in staat bent om een aantal uur flink door te fietsen.

Checklist:
Altijd meenemen
: regenjack, een paar bananen/reepjes (met kou verbruik je meer dan je denkt), bidons, reservebandjes en pompje. Een teller op je stuur (er zijn opdrachten op tijd) en een spatbord kan nooit kwaad (sterker nog is erg gewenst). En je fiets en banden….die zijn in uitstekende staat!

Deelname:
Deelname is altijd geheel op eigen risico. Deelname staat open voor Amstel-leden vanaf de categorie Nieuwelingen en ouder, met licentie bij De Amstel, én er wordt gereden in clubtenue, met als uitzondering voor Elite/Beloften eventueel het WPGA of CT tenue.  De trainers is verzocht hierop te letten, vanwege de herkenbaarheid en veiligheid erg belangrijk.
Overbodig te zeggen dat je altijd aan elkaars veiligheid denkt, en álle verkeersregels ook voor ons wielrenners gelden. Er wordt gedisciplineerd gereden en goed gewaarschuwd bij obstakels/auto’s etc en spreek elkaar aan op eventueel gedrag. Alle afval (ook bananenschillen!) gaat in de prullenbak of terug in je achterzak.

Verplaatsing/afgelasting:
Bij extreem slecht of gevaarlijk/onveilig weer wordt uiterlijk omstreeks 9.00 uur via deze website bekend gemaakt of de training doorgaat, of evt. naar een later tijdstip verschoven wordt, of naar zondag.

 

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑