WK veldrijden en andere (beach)crossen

Afgelopen zondagmorgen zaten heel veel Amstelleden niet op de fiets, maar voor het scherm om Michiel Mouris aan te moedigen bij zijn eerst WK veldrijden. Een terugblik en ander off-roadnieuws.

Het komt niet elk jaar voor, en zover de redactie weet is het de eerste keer ooit dat een Amstelrenners is gestart op een WK veldrijden. Het zag er dit jaar al goed uit van Michiel met wat podiumplaatsen en goede noteringen. Ook met de nodige ziekteverschijnselen – die tijdens een cross-seizoen zo goed als niet zijn tegen te houden  – ging hij goed om. Bij de generale in Hoogerheide, op een geheel andere ondergrond overigens, werd Michiel, eerstejaars Junior bij Orange Babies Cycling Team, al knap zesde. Vol goede moed dus vorige week donderdag de reis gemaakt naar Tábor. Voor de crossers lag er elke dag een andere ondergrond, met dank aan het weer. Zo kon er tijdens de eerste verkenningen nog worden gesprongen over de balken (Michiel tot de tweede), op de wedstrijddag was dat niet meer mogelijk. Een zware modderige omloop waarbij de combinatie van explosieve kracht en techniek de winnende formule was, naast frisheid natuurlijk.

Michiel kende niet de beste start maar wist de schade snel te herstellen naar plek 6 en nog even 5. Daarna werd het een kwestie van eigen tempo rijden. Wat een meer dan uitstekende zevende plaats opleverde, en officieus een derde plek als eerstejaars Junior. Kortom een geweldige prestatie! Gefeliciteerd!

Foto GP Adrie van der Poel

NK Beachrace

Het strand van Renesse  was zondag het decors van het NK Strandrace. De wind, hoe anders, maakte het weer eens enorm zwaar. Femke Markus (SD Worx) komt al goed in vorm voor het wegseizoen, ze werd knap derde. Haar zwager Jasper Ockleon reed weer mee in de voiorste gelederen. Hij moest het echter afleggen tegen het Beat-koppel Van Sintmaartensdijk en Zonneveld: 2e.

Lees ook het interview met haar op cyclingonline.

Overig

Enkele Amstelsenioren maakten nog een vrolijke draai aan het seizoen. Bij Ulysses tijdens een ‘Rapha-Hipsters-cross’ omringd door bbq’s en bier, maakten Koos Jeroen Kers, Michael Breedt en John Behrens het podium compleet.

 

 

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑