Het wegseizoen is begonnen!

Als de Omloop is geweest weten de wielerliefhebbers het: het wegseizoen is dan echt van start en vanaf nu buitelen de koersen in binnen- en buitenland over elkaar heen. Bijna elke week zal de redactie proberen de verrichtingen van de Amstel – leden bij elkaar te vegen en te presenteren.  Geen garantie op compleetheid, maar wel handig. Te beginnen met de eerste podiumplaatsen.

De eer van de eerste podiumplaats in een echte (KNWU) koers was voor Quinten de Jong. Eerstejaars Nieuweling Quinten reed in Zwolle op het finale circuit van de Ster een aanvallende koers. Steeds in de aanval en ook nog sterk genoeg voor een tweede plaats in de eindsprint. En het scheelde niet veel. Lekker begin zo voor Quinten.  In de Ster zelf reed Victor Broex net naast het podium. Na een waar waaierslagveld eindigde Victor als eerste Nederlander op de vierde plaats.

Een dag later was een aantal renners aanwezig op de Adsteeg in Beek waar de Ronde van Limburg finishte, maar ook wedstrijden in het kader van de Toekomstcup verreden werden. Daar nog geen topklasseringen voor de Amstelrenners, maar voor de aanwezige Amstelleden wel een mooie ervaring om weer een koers te rijden op een heuvelachtig parcours (zoals Nieuwelingen Quinten de Jong, Phaeroun Chaillou en Junior Vrouwen Roxanne Takken en Jente Koops). In de Ronde van Limburg reden o.a. Viego Tijssen, Wessel Mouris, Jelle Boonstra en Max Bergsma mee. Vooral Max reed een sterke en aanvallende koers en maakte een mooi debuut bij de Beloften. Uiteindelijk waren de Belgische opleidingsploegen te sterk zo vroeg in het seizoen, maar het begin is er.

Op Wheelerplanet was zaterdag het Regiokampioenschap aldaar. Lekker zonnig weer en redelijke startvelden (maar er kan nog meer bij). Kees Vermeulen en Grigori en Nikolai Ivakhov stonden met een medaille op het podium en ook meerdere Amsteltalentjes roerden zich in de koers. Dat smaakt naar meer.

Tenslotte hadden we natuurlijk ook oog op de Strade Bianche waar Amber Kraak en Riejanne Markus enige tijd vooruit reden. Riejanne wist zelfs daarna de finale te kleuren en werd weer heel sterk zevende!

Volgende week is het regionaal gezien het Kampioenschap van Amsterdam weekend. Vanaf dinsdag zijn er ook de maart trainingen. De winterslaap is voorbij.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑