Kampioenschap van Amsterdam: vaste prik

Het tweede weekend van maart kent traditioneel de wedstrijden om het  prestigieuze Kampioenschap van Amsterdam op Sloten. Zaterdag de “breedtesportcategorieën” (hoewel dat zien de deelnemers vaak zelf anders …) en zondag de wat serieuzere mannen en vrouwen.
Caspar Hermans stak bij de Masters zijn ambities voor dit jaar niet onder stoelen of banken: winst! Zondag won Heleen Kibbelaar na sterk teamwork de dames koers.

Zaterdag was het eindelijk weer eens zonnig en dus droog en dat betekende mooie startvelden. Bij de Nieuwelingen geen Amstel aan de start (die waren op trainingskamp in België), en er waren ook wat talentvolle Masters die een mountainbike wedstrijd verkozen (ja, die sport bestaat ook nog), maar Amstelkopman Caspar was er. Hij had zich zelfs in de 40+ ingeschreven (om zich wat te prikkelen). En geprikkeld was hij: na een wat matte koers ging Caspar er met nog anderhalve ronde te gaan solo vandoor. Je moet heel wat vermogen trappen om dat 5 minuten vol te houden, en in die missie slaagde Caspar glansrijk. De eerste bloemen zijn binnen. Raul Woudstra sprintte naar plek 4 in de 40+.

Op zondag was een deel van de Amsteldames met ambitie gestart om de koers te winnen. Nadat er half koers een kopgroep van vijf ontstond met daarin Marike Veldhuis, Heleen Kibbelaar en Josien van der Wal was het een mooi moment om de “afmaakskills” te testen. Met de sterke Heleen Kibbelaar erbij weet je dat de kansen groot zijn. In de laatste paar ronden sprong Heleen weg en wist ze met grote voorsprong de winst te pakken. Josien pakte plek 3 en Marike plaats 4. Goed afgemaakt.

Aan de afmaakskills van sprinter Julian Vergouw wordt nog gewerkt. Na een geanimeerde koers van de Elite/Beloften (in combi met Junioren) moest hij in de lange sprint de zege laten aan Noordhollander Quinten Veeling in een sprint van een eerste groep van een man of 25. De koers zelf werd flink geanimeerd door renners zoals Jelle Boonstra en Max Bergsma of toppers met een Amstel-stempel als Enzo Leijnse en Wessel Mouris.
Bij de Junioren zat Michiel Mouris ook goed mee, maar in een wat chaotische sprint moest hij genoegen nemen met plaats 2. Bij de Jeugd was er ook een tweede plaats voor Grigori Ivakhov in de C-categorie. Meer nieuws ontbreekt.

Komende week is er op zondag een Regiokampioenschap bij ZWC DTS in Zaandam. Altijd een lekker koersparcours.

 

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑