Regiokampioenschap en andere natte koersen

Afgelopen weekend vond het Regiokampioenschap van Amstelland plaats. Het parcours was nat, de weg was nat en het was….nat, en koud. Maar wielrennen is niet voor watjes. Een verslag van nattigheid, maar ook van een paar andere zware koersen in het land met een paar podiumplaatsen.

Regiokampioenschap van Amstelland
De Jeugd laat zich meestal niet weerhouden door slecht weer. Yvo, de vader van Torben deed verslag:
“Het was nogal een koude dag bij het Kampioenschap van Amstelland. Af en toe viel er een bui, maar de baan kon tussendoor redelijk opdrogen. Het was de eerste wedstrijd waarbij we de jeugd in het nieuwe tenue konden zien rijden. Dat stond erg goed!

Cat 1-2
Vier renners stonden aan de start van de wedstrijd voor de categorieën 1 en 2. Kees vertegenwoordigde onze club in het nieuwe tenue. De wedstrijd begon rustig, maar na een aantal rondes besloot Samuel van Olympia er vandoor te gaan. Lieke en Kees probeerden aan te haken en uiteindelijk werd Lieke tweede en Kees derde.

Cat 3-4
Bij deze wedstrijd stonden er 20 renners aan de start met maar liefst 8 renners van De Amstel. Zij begonnen aan een rit van 12 kilometer. In de eerste ronde werd er al flink de sokken ingezet en voor de eerste keer gedemarreerd door de latere winnaar. Die werd wel keurig ingelopen door het achtervolgende groepje. Toen was het de beurt aan Briek. Hij plaatste een splijtende demarrage en kreeg uiteindelijk een groepje mee met daarin naast Julien ook ons nieuwe lid Tristan. Tristan had vanwege de kou een wel heel afwijkend tenue, maar was wel lekker warm ;). De kopgroep ondertussen haalde wat achterliggers in. Torben was tegen die tijd weer een beetje opgewarmd en kon aanhaken en meesprinten aan het eind. In die sprint werd Tristan keurig 4e. Julien kon voorkomen dat hij gedubbeld werd en eindigde op de 7e plek. Martí, onze enige categorie 3 renner, reed naar de 13e plaats. Joshua reed een puike wedstrijd op z’n crossbanden naar een 15e plek en Meerte bezette de 16e. Briek kreeg uiteindelijk te maken met materiaal pech en moest de strijd staken. Ella reed haar eerste race voor de club, maar raakte na een paar rondes van de baan en viel jammerlijk in de berm. Gelukkig geen noemenswaardige lichamelijke schade, maar haar fiets heeft nu wel wat TLC nodig.

Cat 5 + 6
De wedstrijd voor de categorieën 5 en 6 ging over 22 kilometen en stond bol van de aanvallen. Er stonden 24 renners aan de start. Arnau was een van die aanvallers en kwam in de rondes 4 en 5 als eerste langs de meet. Uiteindelijk finishte hij als 13e. Silvan en Marcus reden een groot gedeelte van de wedstrijd fijn samen, maar Marcus moest Silvan in de laatste ronde toch laten gaan. Zij werden 18e en 19e.

cat 7 en Nieuwelingen Dames
Bij deze wedstrijd werden de cat 7 jongens en meisjes samengevoegd. Bij de laatste categorie was door afzegging alleen Aurélie (WV Noord Holland) over en die won dan ook glorieus. Bij de jongens werd er flink gestreden. In de eerste ronde plaatste Max een demarrage waardoor hij een lange tijd op kop kon rijden. Nikolai en Stijn besloten om het gat te dichten en lieten de overige renners achter in de achtervolgende groep. Dit mondde ook uit in een sprint. Nic hield de eer van de club hoog en ging als winnaar over de streep. Max moest z’n vluchtpoging toch enigszins bekopen en kon de tweede plek niet houden. Hij finishte als derde.”

Na de Jeugd was het wachten op de andere deelnemers. Dat waren er weinig deze keer en de groep werd dan ook samengevoegd (maar wel aparte uitslag). In een koers die langzaam veranderde in “achter elkaar aan fietsen en proberen niet koud te worden”, waren het uiteindelijk de Nederlands kampioen bij de 40+ Paul den Edel en Niek Voogt die er nog een spannende sprint om de eerste plaats van maakten, maar Paul was nipt als eerste bij de lijn. Daarnaast waren er een paar Masters en daar was Serge van de Putten verreweg de sterkste (en mentaal sterkste), voor Ronald de Waal en de bibberende renner Deen. Voor de statistici: de eerste dame was Renée van Hout (“hardheid opdoen”) en de beste Nieuweling bikkel was Davin Huisjes.

Weekendupdate: MM wint al weer zijn eerste
Voor renners die de zware omstandigheden liever mijden was het dit weekend sowieso lastig. Óf er stond veel win, óf het was ongelooflijk nat en koud, óf het was sowieso een extreem zware koers.
Dat laatste was het geval in het bergcriterium van Berg en Terblijt, een klassiekertje, en deze keer onderdeel van de Toekomstcup. Michiel Mouris won daar vorig jaar bij de Nieuwelingen en deed dat nu bij de Junioren meteen maar over. Hij soleerde naar een prachtige zege. Samuel Gunnink reed naar plaats 26.In de Nieuwelingen koers liet Phaeroun Chaillou zijn klimmersbenen zien met een mooie 10e plaats. Quinten de Jong bikkelde zich naar een plek in de top-50.
De zusjes Takken deden ook mee en de talentvolle Roxanne Takken reed naar een mooie ereplaats: 3e bij de Junior-Vrouwen (Jente Koops werd 8e)  terwijl zus Maxime bij de Neuwelingen meisjes 10e werd.

Het Amsteldamesteam reed met enkele rensters in de zware Zeeuwse Wim Hendrikstrofee. Geen regen, maar veel kasseien en wind. Rosan Koper zat lang mee in de eerste waaier, maar moest uiteindelijk toch de rol lossen. Anne van Berkel was uiteindelijk de beste renster van de ploeg met een knappe 15e plaats. Julian Vergouw (40e) en Viego Tijssen (38e)  reden deze koers op zaterdag met hun Metec ploeg en eindigden na een heftige koers in het kader van de U23 Roadseries) in het uiterst uitgedunde pelotonnetje.

Wessel Mouris en Victor Broex reden afgelopen week in Olympia’s Tour met ook daar wind en vooral zaterdag en zondag veel wind regen en hagel. Wat dat betreft kan het geen kwaad om wat “hardheid” te kweken. Hun Metec-ploeg reed een sterke week met o.a. een etappezege en een 14e plaats voor Wessel en een ietwat teleurstellende 38e plaats voor Victor in het uiteindelijk door Denen en Duitsers beheerste eindklassement.

2 gedachten over “Regiokampioenschap en andere natte koersen

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑