Eerste dag van de voorjaarscompetitie jeugd 2024

Nu de zomertijd is ingegaan, er in het begin van de avond ook weer makkelijk gekoerst kan worden is het tijd voor de VJC! Zoals de laatste jaren met leiders en strijders truien te verdelen over twee groepen. De rijders hebben er weer zin in, extra paar ogen op de streep, ouders die op de oversteek letten. Samen maken we er een mooie avond van.

Criterium
Om maar rustig te starten, een standaard criterium. De oudsten 12 ronden (13 ronden door een misrekening bij de jury, het is ook lastig, zo’n rondebord!). De jongsten 7 ronden.
De opkomst was nog niet super groot, maar genoeg om in de groep met grote motoren 9 renners te stoppen. De jongsten reden met z’n 6-en. Het krachtsverschil was bij de oudste vooraf al duidelijk, maar dat hoeft voor een wedstrijdtraining geen probleem te zijn, zelf zo hard mogelijk rijden is de uitdaging. Nick en Max trokken meteen vol door, maar hielden af en toe ook benen stil zodat Arnau en Isaac nog eens aan konden sluiten halverwege de koers. In het groepje daarachter hield Ella lang stand, en toen ze eenmaal de groep met Sylvan, Briek, Tristan en Marcus moest laten rijden is ze in haar eigen tempo vol door blijven rijden. That’s the spirit! Nick (9pt) won uiteindelijk de sprint van Max (8pt). Arnau (7pt) wist de sprint te winnen van Isaac (6pt) om de derde plaats. Briek (5pt) hield het in een zeer lange sprint net vol tegen Sylvan (4pt) voor Tristan (3pt) en Marcus (2pt). Ella (1pt) sloot de rij af.

Bij de jongste waren de krachtsverhoudingen minder duidelijk vooraf. Lien moest de groep wel meteen laten gaan, maar de andere vijf hielden elkaar in evenwicht. Soms stokte het tempo wat en soms ging Joep ineens in de aanval om het tempo weer de hoogte in te jagen. Kees toonde zijn fanatisme door vol overgave een aanval over te nemen. Joshua leek alles makkelijk te kunnen pareren. Meerte kwam toch ook nog niet in de problemen. Daniel was in zijn eerste competitieve training niet van plan om af te hakken en beet zich vast in het groepje. Klasse! Uiteindelijk bleven de vijf bij elkaar en werd het ook hier een lange sprint. De sprint werd een prooi voor Joep (6pt) die Kees toch maar net kon afhouden (5pt). In een millimetersprint werd Meerte (4pt) derde en Joshua (3pt) vierde. De sprint Daniel (2pt) was na de lange strijd afgebot, maar toch een schitterende race. Lien (1pt) heeft haar ronden in eigen tempo afgewerkt, en daar zat misschien nog een plan achter.

Puntenkoers
Het tweede onderdeel van de avond was een puntenkoers. Om de ronde sprinten. En dat drie keer was de planning. Helaas was er na de eerste sprint een val bij de jongste groep waardoor de jury zich even met de verzorging bezig moest houden. Gelukkig was Meerte er goed vanaf gekomen. Overstekende eenden waren de oorzaak, blauwe plekken het gevolg. De oudsten hadden twee sprints afgewerkt en daarin was Nick (9pt) twee keer de sterkste in de sprint met Max (8pt) die weg gereden waren. Daarachter werd Arnau (7pt) twee keer derde. Sylvan (6pt) en Isaac (6pt) eindigde gelijk. Tristan (4pt) hield het hoge tempo ook vol. Briek (3pt) had zichzelf een beetje opgeblazen en moest de laatste sprint laten lopen. Marcus (2pt) en Ella (1pt) maakten de uitslag compleet.

Bij de jongste was er dus maar een sprint. De eerste ronde was het Lien die keihard vertrokken was en de groep op een lint had getrokken. Maar toen er eenmaal gesprint moest worden was de zege toch voor Joep (6pt) die Kees (5pt) weer afhield. Meerte (4pt) was voor haar val nog snel genoeg om Joshua (3pt) te kloppen. Lien hield aan haar lange sprint 2pt over omdat ze Daniel (1pt) nog voor bleef.

De truien
De truien zijn besteld bij de kledingcommissie, maar zijn helaas nog niet binnen. Gelukkig heeft de jury een voorraad met truien. Dus de tijdelijke gele truien gingen naar Joep en Nick. De tijdelijke rode strijders truien zijn voor de ongelukkige Meerte en de nooit aflatende Tristan! De truien mogen een week met trots gedragen worden. Volgende week weer schoon mee, want je weet nooit of je ze dan wint!

De stand
Nick 18pt
Max 16pt
Arnau 14pt
Isaac 12pt
Sylvan 10pt
Briek 8pt
Tristan 7pt
Marcus 4pt
Ella 2pt

Joep 12pt
Kees 10pt
Meerte 8pt
Joshua 6pt
Daniel 3pt
Lien 3pt

Donderdag is er weer een VJC jeugd!

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑