Amsteltoppers overal in beeld

Het was de afgelopen weken nog relatief rustig wat betreft de nationale wedstrijden en uitslagen van onze leden. Maar de Amstel-leden met een (semi)proflicentie waren overal prominent in beeld tijdens de voorjaarsklassiekers. Zo waren renners en rensters als Enzo Leijnse, Amber Kraak, de gezusters Markus prominent van voren op het allerhoogste niveau. En ook de conti’s deden het goed.

Te beginnen met een zege: Een mooie overwinning was er al weer een paar weken geleden voor Femke Markus in de Volta Limburg. na een sterke koers was zij de sterkste van een kleine kopgroep. In het zeer uitgedunde pelotonnetje daarachter wisten Rosan Koper en René van Hout zich ook bij de eerste 25 te handhaven.
Maar naast zeges zijn er ook gewoon topprestaties als je je voor in in de WorldTour koersen weet te handhaven. Zo heeft Amber Kraak zich inmiddels gemeld in het rijtje met toppers. Amber werd zeer strijdvaardig 5e in Parijs – Roubaix, 6e in de Brabantse Pijl en 8e in de Gold Race. Bizar sterk dit jaar.
Riejanne Markus heeft nog niet veel gekoerst, maar deed in de siberische Waalse Pijl wel al van zich spreken met een late aanval. Riejanne komt er aan.

In de Amstel Gold Race was Enzo Leijnse al lang te zien in de vroege vlucht (hetgeen al knap is), maar in de Waalse Pijl had de kou geen vat op hem en wist hij tot op de Muur van Huy mee te doen met de allerbesten. Zijn 21e plaats is toch een soort doorbraak.

Daarnaast hebben we Owen Geleijn ook gezien in de TDT ploeg in de Gold Race en reden onze conti’s bij Metec (Mouris, Tijssen en Vergouw) al een sterke vijfdaagse etappekoers in Frankrijk (Tour de Loir et Cher) en is het wellicht nog een kwestie van tijd voordat ze podium gaan rijden. Blijf Procyclingstats in de gaten houden.

En daarbij moeten we niet vergeten dat een aantal van hen ook gewoon begonnen is met rondjes op de Peter Post baan of tijdens de zaterdag- of dinsdag wegtrainingen. De Amstel toont zich toch vaak de basis voor veel wielersucces. Zoek er   maar eens een paar op op de oude clubfoto uit 2016

 

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑