Amsteljeugd naar Arno Wallaard Memorial

Zaterdag stonden de jeugdrenners van de Amstel aan de start van het Arno Wallaard Memorial jeugdtoernooi. De wedstrijd telt mee voor de kwalificatie voor het NK jeugd op 8 juni in Zuidland. De renners van de Amstel stonden daarom met extra moraal aan het vertrek. De weersomstandigheden waren fris te noemen en de wind stevig.

In categorie 2 stond Kees aan het vertrek. Een tiental deelnemers leverde een mooie wedstrijd met verschillende groepjes op. Het resulteerde in een 4e plek bij de jongens.
In categorie 4 was er een goede vertegenwoordiging van de Amstel met Torben, Julien, Lien en Briek. Vol goede moed stonden de renners te wachten op het startschot. Het duurde wat langer dan gebruikelijk waardoor een aantal renners eerst een aantal ronden koers nodig hadden om warm te worden. Lien (30e) reed een betere wedstrijd in vergelijking met vorige week. Torben (28e) reed daarvoor en trotseerde de wind met een stevig tempo. Julien en Briek reden een tijdje met elkaar in een groep. Zowel Julien als Briek gaven gas toen ze warm waren, het resulteerde in een versnelling waarbij Julien (22e) en Briek (20e) individueel in de achtervolging gingen op de rest van het deelnemersveld.
In de middag stonden Max en Nikolai aan de start voor de wedstrijd in categorie 7. Waalse omstandigheden in Arkel: regen, hagelbuien en wind. Bij de start was het nog droog, de huidige Nederlands kampioen trok meteen ten aanval. Daarachter was het Nikolai die met anderen het gat probeerde te dichten. Op de stukken met tegenwind viel het stil en kwam het uiteindelijk bij elkaar in een groep van 15 renners. Halverwege koers opende de hemelpoorten en werden de bochten verraderlijk. Bochtentechniek was belangrijker dan echte power. Max leverde een inspanning die er net teveel aan was. Het leverde een kopgroep op van 10 man. In de laatste 500 meter reden er drie renners weg met vlak daarachter Nikolai. Het leverde een 7e plek op voor Nikolai en een 17e plek voor Max. Conclusie: Met het karakter van de Amstelrenners zit het wel goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑