Dag 3 VJC Jeugd in Uithoorn

Het heet formeel de voorjaarscompetitie maar op donderdag 24 april was het bar en boos qua weer. Al voor de start wind en regen bij een graad of 5. Op voorhand werd het een zware wedstrijdtraining. Om ook eens op een ander parcours te kunnen rijden tijdens de VJC is er aan de jeugdcoördinator van UWTC Uithoorn gevraagd of we twee keer gebruik kunnen maken van hun parcours. En dat mocht!

Om 19:00 begon de training van UWTC dus als wij om 18:45 van het parcours zouden zijn sloot alles mooi aan. En dat lukte, ondanks het weer dus prima.

Sprints tegen de brug op
De jury had het idee om sprints tegen het bruggetje wat in het parcours zit te doen. Maar vanwege het weer was het onverstandig om de renners, die ondanks het slechte weer en de grotere afstand naar UWTC toch in goede getallen waren op komen dagen, te lang stil te laten staan. Dus, een koers in twee groepen, met voor de jongste zes sprints, de oudste 8 sprints. Een pittige koers!

De oudsten trokken meteen vol door. Briek had de uitleg al half gemist, en mistte ook meteen de groep en bleef dus de hele wedstrijd in achtervolging. Vol overgave dat wel. Isaac raakte een beetje bevangen door de kou en gaf na enkele sprints op. Verstandig, soms voel je zelf het beste aan wat goed voor je is. Sylvan had zich uit de groep laten zakken om Briek op sleeptouw te kunnen nemen en hem zo terug in de groep te brengen, maar dat lukte niet helemaal. Uiteindelijk pakte Isaac (3pt) in de sprints dat hij mee deed de meeste punten van de drie achterblijvers. Briek (2pt) zag zijn inspanningen weinig beloond. Sylvan (1pt) had misschien beter zijn eigen plan kunnen trekken. Maar saamhorigheid en elkaar helpen hoort ook in een team. De groep die om de eerste plekken streed viel uiteindelijk een beetje uit elkaar. Arnau (9pt) zijn aanvallen brachten hem samen met Max (9pt) de meeste punten op en daarom delen ze de eerste plaats. Nick (7pt) reed gecontroleerd naar de 3de plaats. Judah (6pt) hield alles goed bij in zijn eerste deelname aan de VJC van dit jaar. Tristan (5pt) op zijn oude thuisparcours wist goed waar je moest zitten tijdens de sprint en hield heel knap stand tussen de snelle mannen. Ook Julien (4pt) hield stand in alle sprints!

Dan de jongsten. Ella en Marcus reden hiermee. De afgelopen twee weken reden ze nog bij de oudsten mee. De behaalde punten gaan in die groep mee (minus 2 punten voor de mindere weerstand, de jury verzint het waar je bijstaat), sluiten ze weer een beetje aan in de stand. Maar uiteindelijk was het Torben (8pt) die de meeste sprints won. Vier van de zes waren voor hem. De andere twee waren voor Marcus (7pt). Joep de Waal was de constante factor in de groep. Elke sprint derde, ook derde in de uitslag (6pt). De benjamin van de groep, Kees (5pt), bleef krachtig mee vechten met andere drie. Ella (4pt) en Joep Heideveld(4pt) kwamen op een gaatje en gingen de strijd met elkaar en Joshua (2pt) aan. Ella en Joep kwamen op hetzelfde aantal punten uit. Joshua daar net achter. Lien (1pt), die reed onverstoorbaar haar rondjes in de regen. Soms pikte ze even aan als er een groep haar inhaalde. Helemaal prima.

Reguliere koers
Aangezien er nog best wat tijd over was en het ook al droog geworden was. Knoopten we er nog een reguliere koers met dezelfde groepjes aan vast over vier ronden. Aankomen bij de echte finish, sprinten op de klinkers dus. Bij de oudsten was Arnau (9pt) opeens weggereden, die kreeg Sylvan (8pt) achter zich aan maar die kon niet meer voor de winst sprinten. Briek (7pt) kwam daar vlak achter in een aanval met Julien (6pt). Nick (5pt) en Max (4pt) waren nog een beetje aan het bakkeleien met elkaar of er nou tijdens de sprintjes op de brug niet afgeweken was van rechte lijnen. Nick maakte zich in ieder geval nog niet druk over de extra punten dit Arnau hier pakte en het gat in het klassement aardig heeft gedicht. Tristan (3pt) zat vlak achter de twee heren. Judah (2pt) moest het in de laatste ronde iets laten lopen. Isaac krijgt voor zijn koude rit naar huis ook 1pt.

Bij de jongste stond er in de sprint weer eens geen maat op Torben (8pt). Niemand op de foto zoals dat heet. Marcus (7pt) kwam nog het dichtst. Voor wederom Joep de Waal (6pt) die met zijn constante prestaties zijn leiderstrui bewaakt. Joep Heideveld (5pt) kon Joshua (4pt) en Kees (3pt) net afhouden, die had misschien ook iets te veel aangevallen onderweg. Ella (2pt) en Lien (1pt) maakte het peloton compleet.

De truien
Nick staat nog steeds in het geel, maar Arnau komt een heel stuk dichter. Ook Joep de Waal is nog leider. Maar hij voelt de hete adem van Torben al in zijn nek. Bij de oudsten kreeg Briek de strijders trui voor de getoonde inzet in de achtervolging en podium in de reguliere koers. Bij de jongste was er een die echt de meeste aanvalslust toonde, Kees natuurlijk. Zijn trui was er even niet, en hij is nu twee weken op vakantie. Maar als hij terug komt mag hij een hele week genieten in de rode trui. Volgende week weer schoon mee, want je weet nooit of je ze dan wint!

Over leiders en strijders truien gesproken, ik heb het ontwerp voor de definitieve versies goed gekeurd en die worden bij de volgende kledinglevering meegeleverd!

De stand
Nick 60pt
Arnau 58pt
Max 49pt
Sylvan 39pt
Briek 38pt
Isaac 36pt
Tristan 32pt
Marcus 30pt
Julien 29pt
Ella 22pt
Fien 21pt
Judah 8pt

Joep (de Waal) 40pt
Torben 33pt
Kees 24pt
Joep (Heideveld) 23pt
Joshua 20pt
Meerte 15pt
Daniel 8pt
Minne 7pt
Matheus 6pt
Lien 5pt

Dank gaat dit keer uit naar UWTC Uithoorn voor het beschikbaar stellen van hun parcours. En naar de ouders die in de regen filmpjes maakten en de streep in de gaten hielden om de stand goed bij te kunnen werken.

Volgende week weer bij UWTC Uithoorn. Dit keer misschien nog iets eerder starten, zal nog gedeeld worden in de app-groep, want de aanstormende trainers Arjen en Sander gaan hun praktijkexamen voor de KNWU trainerscursus met de VJC invullen. Wat het gaat worden zal een verassing zijn voor iedereen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑