Machtige prestaties van de Amstel-renners (m/v)

Afgelopen week werd er door meerdere renners van onze club bijzonder knap gepresteerd. Zo zal het weinigen ontgaan zijn dat Riejanne Markus tweede is geworden in de vrouwen Vuelta. Maar ook Wessel Mouris reed naar een prachtige zege in de GP Frankfurt voor Beloften. En in de nieuwe Amstelkleding was er een solo zege voor Roxanne Takken en een podiumplaats voor Koos Jeroen Kers.

De Vuelta Feminina was dit jaar weer overal op TV en in de media te volgen. En het mooie bij de vrouwenkoersen is dat 95% van de absolute wereldtop er is. Als je dan als “meisje uit De Zwarte Kat” mee kan doen om het podium….dan ben je een hele grote. Riejanne is dus zo’n grote! De Amstel is best wel een beetje trots. Zie onderaan meer mooie berichtgeving.

Wie ook langzamerhand naar de top aan het groeien is, is Wessel Mouris, In de hoog aangeschreven Under23 wedstrijd in Frankfurt was Wessel – altijd goed voor aanvallend koersen – de snelste van een kopgroep van zes. Tot ieders verrassing klopte hij twee sterke Denen, en de rest van het peloton. Vervolgens trok Wessel zijn goede vorm vrijdag en zaterdag door in het Internationale Zeeuwse Beloftenweekend. In de twee ritten (met kasseien en wind) en de tijdrit zat Wessel elke dag voorin. Uiteindelijk werd hij vierde in het eindklassement en daarmee de eerste Nederlander. Julian Vergouw spintte naar een knappe vierde plaats in de slotetappe.

Een potentiële topper voor de toekomst is Roxanne Takken. In de bekende klassieker in Limburg, de Kleeberg Classic in Mechelen, won Roxanne solo de zware koers. Eerder leek ze al in de Omloop van Simpelveld een klimkoers te gaan winnen, maar pech voorkwam dat. Nu was het wel raak. En dat zorgde voor een mooie finishfoto.

Ook Koos Jeroen Kers pakte met al zijn ervaring en kunde weer eens bijna een zege. in het sterk bezette criterium van Standdaarbuiten zat Koos in de finale heel slim mee met een kopgroepje van vier ervaren mannen dat voor de zege sprintte. KJK kwam daarin net te kort, maar mocht wel gesoigneerd het podium op. En die zege, die zou er best binnenkort wel eens aan kunnen komen. Max Bergsma finishte in het peloton.
De komende weken is het tijd voor onze “eigen” koersen: de Ronde van Amstelveen op 19 mei en de Ronde van nes op 31 mei. Niet vergeten in te schrijven op KNWU.nl. .

Riejanne Markus neemt na vorig jaar revanche in Vuelta Femenina: “Was een hele mooie strijd”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑