Wessel Mouris wint etappe in Vredeskoers en andere toppers

Wessel Mouris zorgde afgelopen weekend wéér voor een fantastische prestatie door een etappe in de hoog aangeschreven Vredeskoers te winnen. Maar er waren veel mooie prestaties van Amstelrenners de afgelopen weken. Een update die vast niet helemaal compleet is, aangezien de Redactie niet onfeilbaar is.

Zoals gezegd was Wessel Mouris (rijdend voor Metec – maar nu in de kleuren van de nationale Beloftenselectie) winnaar van de slotrit in de Vredeskoers. Na een sterke aanval in de een-na-laatste etappe zat Wessel zondag weer mee in de goede vlucht en wist hij uiteindelijk de rest af te schudden en naar de zege te soleren. Het lijkt niet op te kunnen voor Wessel en als hij zo doorgaat zit er nog veel meer in het vat.
De andere Amstelrenners bij Metec (Viego Tijssen, Julian Vergouw en Victor Broex) reden ook de nodige koersen, en vooral Julian reed een sterke U23 Kersenronde (7e) en werd 15e in de Alfa Bier ronde in Limburg. Victor werd 6e in de Omloop van de Houtse Linies en Viego reed de uiterst zware Alpes-Isere Tour met de slotetappe over o.a. de Col d’Ornon en Villard Reculas met finish in Bourg d’Oisans. komende week zijn Vitor, Julian en Wessel te zien in de ZLM Tour.

Wie ook heel goed bezig is, is Niek Voogt. De ene topprestatie na de andere is voor hem te noteren. Begin mei werd hij al 7e in de Luxemburgse etappekoers Fleche du Sud (met het nodige klimwerk) en de afgelopen weken is hij niet uit de top-20 weg te slaan in de internationale koersen. Afgelopen zondag was Niek nog een belangrijke animator in de Alfa Bier Ronde (Topcompetitie) waar hij na een late aanval in de finale genoegen moest nemen met plek 6. Dat podium, of misschien wel winst, lijkt er ook bij Niek aan te komen.

De Amsteldames rijden overal vooraan lijkt het. In Nes was er sprake van een overrompeling (in kwaliteit en kwantiteit), maar ze staan wekelijks wel ergens op een podium. In de Wageningse Wielermuur was de winnares van Amstelveen – Heleen Kibbelaar – weer goed voor podium: nipt tweede. Een talent dat nog niet volledig wordt gebruikt, dat is duidelijk. Rosan Koper reed ook hier weer sterk: 5e. Junior Roxanne Takken werd 22e, nipt voor….Annemiek van Vleuten.

Onze Elite/Belofterenners en Junioren bij WPGA moeten we ook niet vergeten. En dan is met name de prestatie van good-old Koos Jeroen Kers weer noemenswaard. Koos werd in de vijfdaagse Ronde van Albanië “gewoon” 3e. Jelle Boonstra begint er ook weer een beetje in te komen: in Wageningen werd hij 5e. Dat begint er weer op te lijken. Justin de Hart werd 14e.
Van de Junioren nog niet al te veel uitslagen; maar het schijnt dat o.a. Michiel Mouris binnenkort weer in gang schiet. Hij won wel alvast de selectietijdrit voor het NK vorige week.

Uiteraard zagen we tenslotte onze Worldtour-leden in meerdere koersen van voren. Dylan Groenewegen won na een periode van “droogte” de Ronde van Belgisch Limburg en Riejanne Markus soleerde naar de winst in Veenendaal (en een verbeterd contract bij een andere ploeg). Amber Kraak reed “tussendoor”nog even naar een 3e plaats in de Ronde van Bretagne. Enzo Leijnse rijdt ook op een steeds hoger niveau: hij rijdt momenteel de Dauphiné Libére.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑