Dag 7 VJC-jeugd: nieuwkomers en ploegentactiek

Op de 7de dag van de VJC was er weer een nieuw lid dat kwam aansluiten. Michael maakte kennis met zijn eerste wedstrijd(achtige) kilometers. Dat doorstond hij prima. Om de allerjongste niet te veel te mixen met de grote motoren tijdens een tactische race, waarbij soms wat geduwd en getrokken kan worden, werden de groepen opgesplitst door de jury.

Jongste apart, een eigen koers
Eerst maar de jongste op pad met een eigen koers. Torben en Joep de Waal mogen meerijden bij de groteren. Hun punten tellen wel mee in de andere stand. In de praktijk betekent dit dat Kees het gat kan dichten! En dat wist hij zelf ook. Hij vloog er vanaf het begin in. Niemand kon volgen en hij reed onbedreigd naar de 8pt. Joshua (7pt) knokte daarachter een spannende strijd uit met Daniel (6pt) die hij uiteindelijk in zijn voordeel besliste. Lien (5pt) en Maxwell (4pt) reden daarachter, van de twee was Lien de sterkste in de sprint. Teun (3pt) kon zijn oudere broer Lieuwe (2pt) dan weer voorblijven en een van onze nieuwste leden Michael reed dapper zijn eigen koers en raapte het laatste punt op.

Het volgende onderdeel voor deze groep was een puntenkoersje waarin ze de eerste twee sprint samen moesten blijven zodat het echt om de sprint ging. Daarna mochten ze twee ronden knallen voor de laatste sprint. Wederom stond er geen maat op Kees (8pt). De NK vorm was aanwezig. Ook hier streden Joshua (7pt) en Daniel  (6pt) om de volgende plek. Joshua won twee sprint, Daniel de laatste. Maxwell (5pt) en Lien (4pt) waren weer aan elkaar gewaagd, maar nu waren de rollen omgedraaid. Ook beide de broers Lieuwe (3pt) en Teun (2pt) waren de rollen omgedraaid in de sprints. Michael (1pt) deed er alles aan om het tempo te volgen. Is ook helemaal niet makkelijk op een leenfiets zonder klikpedalen. En toch ging het fantastisch!

Tactische race
De ouderen werden in twee groepen van zes gedeeld. Twee kapteins per ploeg aangewezen door de jury na wat gesteggel. Greg en Marcus moesten de punten verzamelen bij de ploeg waar verder Max, Briek, Joep en Isaac zaten. Bij het andere team waren Arnau en Ella de puntenpakkers van dienst en werden ze ondersteund door Nik, Julian, Judah en Torben. Op de planning stonden acht ronden. Iedere doorkomst kreeg ze punten op doorkomst. De afspraak was dat de handen aan het stuur bleven en er vooral niet gehinderd werd in de sprint. Bij het team van Greg en Marcus ging dat niet altijd helemaal zuiver. De laatste sprint werd er teveel van de lijn afgeweken volgens de jury en werd de uitslag aangepast. Maar onder de streep had het team van Greg en Marcus de meeste punten en kreeg iedere ploegmaat 3 bonus punten. De andere bleven met lege handen achter.

De heren wilden zelf nog een lange koers doen. De een met wat meer intensiteit dan de ander. Desalniettemin werd er hard gereden. Max (12pt) reed weg maar liet zich uiteindelijk weer inlopen om zijn eindsprint te testen. Greg (11pt), Isaac (10pt) en Arnau (9pt) reden daarachter en hielden elkaar in evenwicht. Arnau moest uiteindelijk lossen maar zijn leiderstrui is geen moment in gevaar geweest. Greg kon uiteindelijk makkelijk afrekenen met Isaac. Nik (8pt) en Judah (7pt) maakte er uiteindelijk een koffieritje van en kwamen al keuvelend over de streep. Julien (6pt) en Briek (5pt) maakte er juist weer een interval training van door af en toe aan te haken als er een grote motor voorbij kwam om daarna de tactiek voor het NK te bespreken. Torben (4pt) liet zijn sprinters benen weer eens spreken voor Marcus (3pt) en Joep (2pt). Ella pakte het laatste puntje mee.

De truien
Arnau blijft ruim aan kop. Voorlopig zit die trui stevig om zijn schouders. Het gaatje wordt wel iets kleiner. Vorige week pakte Torben de leiders trui, nu staat hij weer gelijk in punten met Joep (de jury had blijkbaar een typefout gemaakt in de stand ergens, voor de oplettende volger…). Maar aangezien Torben daar een week minder voor gereden heeft mag hij de trui dragen. De strijders trui bij de oudste ging naar Julie en bij de jongste was er maar een kandidaat, en dat was Michael!

De stand
Arnau 137pt
Max 112pt
Julien 95pt
Nick 89pt
Briek 77pt
Marcus 77pt
Isaac 66pt
Tristan 53pt
Sylvan 52pt
Ella 51pt
Judah 48pt
Greg 33pt
Joep (Heideveld) 33pt
Fien 32pt

Torben 80pt
Joep (de Waal) 80pt
Kees 68pt
Daniel 42pt
Joshua 39pt
Meerte 33pt
Lien 24pt
Matheus 19pt
Maxwell 12pt
Minne 7pt
Teun 7pt
Lieuwe 6pt
Michael 2pt

Dank aan alle ouders bij de streep en bij het hek.

Volgende week is het weer op het parcours van UWTC Uithoorn!! Donderdag de truien schoon weer mee, je weet nooit of je ze kan behouden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑